AF crop

AF Gruppen og Aventi med stor avtale i Innlandet

AF Gruppen har inngått avtale med Aventi og samarbeidspartner Omega Holtan om totalunderentreprise for elektro- og automasjonsarbeidene på AFs E6-prosjekter i Innlandet. Avtalen omfatter prosjektering og bygging av elektro- og automasjonsanlegg i prosjektet E6 Storhove – Øyer, hvor AF Gruppen er godt i gang med anleggsarbeidene. Den nesten ti kilometer lange strekningen inkluderer blant annet den 2,7 kilometer lange Fåbergtunnelen.

Avtalen omfatter også opsjon for tilsvarende arbeid i prosjektet E6 Roterud – Storhove, hvor AF Gruppen med sin rådgiver Norconsult har utviklet prosjektet gjennom samhandling med Nye Veier. Den 23 kilometer lange strekningen, hvor utførelsesfasen foreløpig ikke har startet, inkluderer blant annet Vingnestunnelen på 4,2 kilometer, samt tre store kryssområder.

Begge tunnelene bygges med to løp, og utformes for toveistrafikk.

- Aventi og Omega Holtan har gitt et solid inntrykk gjennom en grundig tilbudsprosess. Elektro- og automasjonsarbeidene er en viktig del av våre prosjekter, og vi ser nå frem til å få med Aventi på laget. Vi har stor tro på at entrepriseformen, hvor elektroentreprenøren også har ansvaret for prosjekteringen, vil medføre både innovative og robuste løsninger, sier Kristian Nilsplass, prosjektleder i AF Gruppen.

Avtalen har en samlet verdi på ca. MNOK 330 eks. mva. inkl. opsjon

- For Aventi og Omega Holtan er tildelingen av prosjektet en god bekreftelse på satsningen som totalunderentreprenør som Aventi og Omega Holtan har arbeidet med den siste tiden. Vi er takknemlig for den tilliten AF utviser oss gjennom tildeling av kontrakten og skal sørge for en vellykket gjennomføring, sier Terje Hundere, daglig leder i Aventi gruppen. 


Med 8-polede synkronmotorer kan statoren også produseres med de såkalte entannsviklingene. Som et resultat blir verdifullt materiale som kobber bare brukt der det faktisk er produktivt, og ineffektiv bruk i viklingshodet reduseres.

»Vår IE5+ synkronmotor kombinerer energieffektivitet med materialeffektivitet og scorer dermed to ganger når det gjelder bærekraft», fremhever Niermann. Dette gjelder selvfølgelig ikke bare selve IE5+-motoren, men også DuoDrive-girmotoren, der IE5+ er integrert.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer
TCS gen AI crop

TCS lanserer nytt satsningsområde for generativ KI i samarbeid med AWS

Etter å ha gitt 150 000 konsulenter opplæring i generativ KI tar TCS neste steg ved å lansere et nytt forretningsområde i samarbeid med AWS. De skal ta i bruk rammeverk for ansvarlig utvikling av KI samt selskapets innovasjonshubber (Pace Ports™) for å bygge et bredt tilbud til ulike bransjer.

Parker  mobil crop

Parker Service Master COMPACT for overvåking og diagnostikk på stedet

Parker Hannifin lanserer Parker Service Master COMPACT. Det er en kraftig enhet som leverer overvåking og diagnostikk i sanntid for mobilt utstyr og bruksområder innen industriell hydraulikk. Den er utformet i et robust IP65-hus med oljebestandig gummibeskyttelse og er egnet for bruk i tøffe miljøer i industrisektoren, blant annet bygg og anlegg, landbruk, jernbane og forsvar.