AF crop

AF Gruppen og Aventi med stor avtale i Innlandet

AF Gruppen har inngått avtale med Aventi og samarbeidspartner Omega Holtan om totalunderentreprise for elektro- og automasjonsarbeidene på AFs E6-prosjekter i Innlandet. Avtalen omfatter prosjektering og bygging av elektro- og automasjonsanlegg i prosjektet E6 Storhove – Øyer, hvor AF Gruppen er godt i gang med anleggsarbeidene. Den nesten ti kilometer lange strekningen inkluderer blant annet den 2,7 kilometer lange Fåbergtunnelen.

Avtalen omfatter også opsjon for tilsvarende arbeid i prosjektet E6 Roterud – Storhove, hvor AF Gruppen med sin rådgiver Norconsult har utviklet prosjektet gjennom samhandling med Nye Veier. Den 23 kilometer lange strekningen, hvor utførelsesfasen foreløpig ikke har startet, inkluderer blant annet Vingnestunnelen på 4,2 kilometer, samt tre store kryssområder.

Begge tunnelene bygges med to løp, og utformes for toveistrafikk.

- Aventi og Omega Holtan har gitt et solid inntrykk gjennom en grundig tilbudsprosess. Elektro- og automasjonsarbeidene er en viktig del av våre prosjekter, og vi ser nå frem til å få med Aventi på laget. Vi har stor tro på at entrepriseformen, hvor elektroentreprenøren også har ansvaret for prosjekteringen, vil medføre både innovative og robuste løsninger, sier Kristian Nilsplass, prosjektleder i AF Gruppen.

Avtalen har en samlet verdi på ca. MNOK 330 eks. mva. inkl. opsjon

- For Aventi og Omega Holtan er tildelingen av prosjektet en god bekreftelse på satsningen som totalunderentreprenør som Aventi og Omega Holtan har arbeidet med den siste tiden. Vi er takknemlig for den tilliten AF utviser oss gjennom tildeling av kontrakten og skal sørge for en vellykket gjennomføring, sier Terje Hundere, daglig leder i Aventi gruppen. 


Med 8-polede synkronmotorer kan statoren også produseres med de såkalte entannsviklingene. Som et resultat blir verdifullt materiale som kobber bare brukt der det faktisk er produktivt, og ineffektiv bruk i viklingshodet reduseres.

»Vår IE5+ synkronmotor kombinerer energieffektivitet med materialeffektivitet og scorer dermed to ganger når det gjelder bærekraft», fremhever Niermann. Dette gjelder selvfølgelig ikke bare selve IE5+-motoren, men også DuoDrive-girmotoren, der IE5+ er integrert.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.