default

Aneo deltar i bud på Biokraft International

I desember 2023 offentliggjorde Aneo, St1 og HitecVision intensjon om å konsolidere sine eierskap i Biokraft International gjennom opprettelsen av selskapet 1Vision Biogas. Svenske myndigheter har denne uken godkjent at 1Vision kan beholde majoritetseierskap i Biokraft International. 1Vision Biogas eier i dag omlag 55 prosent av aksjene, og annonserte i dag et bud på de resterende aksjene i selskapet.

Biokraft er et nordisk, grønt teknologiselskap som produserer bioenergi og plantenæring ved å resirkulere organisk avfall og restprodukter i storskala bioraffinerier. Biokraft bygger, eier og driver storskala biogassanlegg, og har i dag anlegg i Sverige, Sør-Korea og Norge, herunder på Skogn i Trøndelag.

Gjennom eierskapet i Biokraft International er Aneos mål å bidra til at Biokraft kan nå sine vekstmål og til en mer lønnsom energiomstilling i hele Norden.

– Vi har utviklet Biokraft siden 2010, og har vesentlig bidratt til å industrialisere flytende biogass i Norge og Sverige. Dette er industriutvikling vi er veldig stolte av, og som monner mye for klimaet med en årlig forventet reduksjon av CO2-ekvivalenter på 170 000 tonn fra 2024 fra Biokraft. Vi ser at dette krever store investeringer i nye produksjonsanlegg for biogass. Med Hitecvision og ST1 som partnere kan og vil vi realisere våre målsettinger, sier Håkon Welde, ansvarlig for eierforvaltning i Aneo.

1Vision Biogas eies 50 prosent av St1 Nordic Oy ("St1") og 50 prosent av Daytona Holdco AS, det felles holdingselskapet til Aneo og HV Daytona. HV Daytona er fullstendig eid av HitecVision New Energy Fund AS, en fond forvaltet av HitecVision.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

elkem-thamshavn-plant crop

Vi skal bli bedre enn World Class

Elkem er på World Class nivå i det meste de gjør. Divisjonen Silicon Products, hvor Fahad Rehman er vedlikeholdsdirektør, har mange kompetente og lojale medarbeidere. – Vi tok et meget kritisk blikk på oss selv, sa Rehman til Min Drift & Vedlikehold. Konklusjonen var at vi kunne bli bedre innen vedlikehold. Blant annet ved å ta godt vare på de ansatte og å sette klare mål.