Archer-velger-Sopra-Steria crop

Archer velger Sopra Steria som global digitaliseringspartner

Sopra Steria skal levere helhetlige IT- og digitaliseringstjenester til oljeserviceselskapet Archer. – Selskapet skal igjennom en transformasjonsprosess de neste årene. Vi skal både vokse videre og posisjonere oss i nye markeder. Med denne avtalen tar vi et bevisst kvalitetsløft. Sopra Steria er en meget kapabel leverandør som vi skal jobbe tett og strategisk med, sier Nina Brattetaule, IT- og digitaliseringsdirektør i Archer.

Avtalen dekker alle digitaliseringsbehov, fra IT-drift, applikasjonsutvikling og rådgiving, til sikkerhet og kunstig intelligens, ifølge teknologi- og driftsdirektør Odd Inge Bjørdal i Sopra Steria.

– Archer er et spennende og fremoverlent selskap som vi når skal hjelpe gjennom en omfattende digitaliseringsreise. Vi har inngått en ende-til-ende-avtale der Sopra Steria dekker Archers behov over hele verden, 24/7, 365 dager i året. Vi kommer til å trekke på alle deler av virksomheten vår, både i Norge og internasjonalt, sier han.

Satser på grønn omstilling

Archer har mer enn 4500 ansatte og operer i mer enn 40 land over hele verden. Nina Brattetaule forteller at Archer er på vei inn i nye og strategisk viktige markeder. Ambisjonen er å tilby et bredere spekter av tjenester i årene fremover.

– Trenden går mot at vi får stadig mer av ansvaret som tidligere lå på operatørene, også innen IT, for eksempel datahåndtering, sikkerhet og applikasjonsforvaltning. I tillegg ser vi et voksende behov for å posisjonere oss innenfor grønn omstilling. Dermed øker også behovet for en samarbeidspartner som har både bred tilnærming og spissede fagmiljøer, sier hun.

I tillegg veier det tungt for Archer at Sopra Steria har en sterk forankring i Norge, samtidig som selskapet har en internasjonal organisasjon bestående av 50 000 ansatte i 30 land i ryggen.

– Kombinasjonen av lokal, nasjonal og internasjonal tilstedeværelse er viktig for oss. Dessuten har Sopra Steria fra første medarbeider bygget opp en samlende kultur og identitet i sin organisasjon. Det er nettopp slikt vi ser etter hos en langsiktig samarbeidspartner, sier Brattetaule.

Klar skystrategi med ServiceNow

Archer har i senere tid satset tungt på skyplattformen ServiceNow, og også dette veide tungt i valget av leverandør.

– Vi har en uttalt strategi om å bruke ServiceNow- og Microsoft-teknologi som hovedkomponenter i vår arkitektur. Slik vi opplever det sitter Sopra Steria på det mest kompetente og solide ServiceNow-miljøet i Norge, og derfor velger vi nettopp dem til å forvalte og videreutvikle plattformen vår, sier Brattetaule.

GH_mvest crop

Havlandet Havbruk AS signerer avtale med EG Maintenance for effektiv administrasjon av vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance. Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter. Derfor har Havlandet Havbruk og EG Maintenance nå signert en avtale for implementering av EG Maintenance-systemet. 

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

Marthe Thu

Zooca og Skretting går sammen om å utvikle en banebrytende fôr-løsning i startfôr-segmentet

Zooca® (Calanus AS), en pioner innenfor produksjon av bærekraftige marine ingredienser, og Skretting, en global innovasjonsdrevet leverandør av fôr til akvakulturnæringen, kunngjør et spennende partnerskap rettet mot utviklingen av et nyskapende og bærekraftig start-fôr. Målet er å dra nytte av Zoocas ekspertise innen høsting og prosessering av Calanus finmarchicus, bedre kjent som raudåte, en liten marin hoppekreps rik på essensielle næringsstoffer.

SIVA Skjervøy crop

Siva sentral i regjeringens grønne industriløft 2.0

Regjeringen satser også tydelig på manufacturing-industrien i Norge

Regjeringen presenterte i dag Veikart 2.0 for Grønt industriløft og foreslår 1 milliard kroner i økt investeringskapital til Siva. Pengene vil stimulere til grønn industrivekst i Norge.