Busch Vacuum Solutions crop

Fokus på å levere komplette vakuumløsninger styrkes ytterligere

Busch Vakuumteknikk AS og VakuumConsult AS blir Busch Vacuum Solutions Norway AS

VakuumConsult AS som ble stiftet av Ivar Berg i 1999 har siden den gang etablert seg som det dominerende selskapet innen medium og høyvakuum i Norge. Selskapet har vært forhandler for Alcatel, som senere ble Adixen før selskapet ble kjøpt opp av Pfeiffer Vacuum. Ivar Berg, og hans sønn Espen, har levert gode produkter og utmerket kundeservice over mange år og er anerkjente navn i vakuumbransjen.

Busch Vakuumteknikk AS, som er et heleiet datterselskap av Busch SE, ble etablert i Norge i 1990. Med sin unike erfaring og gode kjennskap til det norske markedet har de blitt et av Norges største kompetansesentre innen industriell vakuum- og overtrykksteknologi. Selskapet leverer alt fra enkeltstående vakuumpumper og mindre standardsystemer, til skreddersydde turn key-anlegg. I tillegg har Busch en stor serviceavdeling som tar seg av forebyggende service- og vedlikehold, reparasjoner og overhalinger. Enten i sitt serviceverksted eller på brukerstedet – uansett hvor i Norge kunden befinner seg.

Sammen blir selskapene nå Busch Vacuum Solutions Norway AS, hvor fokus på å levere komplette vakuumløsninger styrkes ytterligere.

Som en del av organisasjonsutviklingen er Espen Berg med virkning fra 01.01.22 ansatt i Busch, og tiltrer rollen som salg- og produktansvarlig for medium- og høyvakuum. I tillegg styrker Busch sin organisasjon med flere dyktige medarbeidere for å legge til rette for ytterligere vekst i årene som kommer.

Øyvind Hansen Billing, Daglig leder i Busch Vacuum Solutions er svært fornøyd med sammenslåingen: «Ved å slå sammen våre virksomheter er jeg overbevist om at vi vil kunne levere et bredere produktspekter enn i dag. Det betyr også at vi kan levere vakuumløsninger til alle våre kunder, både de som kjenner Alcatel, Adixen, Busch eller Pfeiffer best. I tillegg vil vi tilby våre kunder et av markedets beste serviceapparat som stadig er i utvikling. Sammen ser vi bare synergier som vil komme våre kunder til gode i årene som kommer.»

«Ved å bli en del av Busch Vacuum Solutions Norway AS, mener vi at våre kunder vil dra nytte av det system og den styrken som et større (ikke for stort) firma kan tilby. Samtidig blir det Espens oppgave å videreutvikle den tekniske kompetansen innen fagområdene medium- og høyvakuum, helium lekkasjesøking/-tetthetskontroll og de spesielt nære kunderelasjonene vi har hatt anledning til å opparbeide/høste fordel av som et lite familieeid selskap.» sier daglig leder og eier Ivar Berg.

Vi understreker at vi ønsker at våre felles kunder skal merke minst mulig til denne endringen. Vi skal fortsatt levere kundeservice i verdensklasse og målsetningen med denne konstellasjonen er å kunne tilby et enda bredere produkt - og kompetansespekter til våre felles kunder ved å styrke vår posisjon i det norske markedet.

Seco Solar Panel Installation Seco India crop

Secos miljøfond har støttet bærekraftsmål i mer enn et tiår

For å sikre selskapets bidrag til å redusere klimaendringer og negative miljøpåvirkning lanserte Seco Tools et miljøfondet Green Investment Fund i 2012. Siden den gang har det grønne fondet støttet investeringer innen et bredt spekter av bærekraftsprosjekter, som har begrenset miljøpåvirkningen til selskapet.

Les mer
NORD-IE5plus-synchronous-motor crop

Energieffektivitet opp til IE5+ Effektiv, kompakt og pålitelig

Har høy virkningsgrad over et bredt dreiemomentområde

Den nye IE5+ motorgenerasjonen fra NORD DRIVESYSTEMS garanterer det høyeste nivået av effektivitet og driftssikkerhet, takket være IE5+ teknologi. Det kombinerer fordelene med det modulære systemet med mulighetene for versjonsreduksjon og gir et vesentlig bidrag til å redusere de totale eierkostnadene (TCO).

Les mer
MDV 02 2022 kolasj crop

Min Drift og Vedlikehold 02 2022 er publisert

Norsk industri ha svært gode muligheter til å bli ledende i det grønne skifte. Mange initiativer er tatt for å produsere batterier, med energi som er produsert uten at det blir frigjort CO2. Andre grønne industrier er også aktuell for norsk industri. Som produksjon av energibæreren hydrogen. Det snakkes om grått hydrogen, produsert fra naturgass uten fangst av CO2

Les mer
Spirax Andrew Mines WMFTS crop

Watson-Marlow Fluid Technology Group endret navn til Watson-Marlow Fluid Technology Solutions

Watson-Marlow Fluid Technology Group – en del av Spirax-Sarco Engineering plc, et FTSE 100-selskap – kunngjør i dag at de har endret navn til Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS). I takt med at selskapet utvikler seg for å møte behovene i de sektorene selskapet betjener etter en periode med god global vekst, inngår navneendringen i en strategi for å levere ende-til-ende-løsninger for væskestyring til kundene sine.

Les mer