Cermaqs crop

Cermaqs bærekraftrapport

Er lakseoppdrett bærekraftig? Det er det når det gjøres riktig. I Cermaqs bærekraftrapport presenterer vi både hvordan vi tar tak i utfordringene knyttet til å produsere sunn sjømat på en bærekraftig måte og vår ambisjon om å gjøre mer.

I hovedsak går bærekraft og lønnsomhet hånd i hånd i lakseoppdrett. For å bygge en virksomhet som er lønnsom over tid, ønsker vi frisk fisk, et rent og levende hav og sterke lokalsamfunn

I Cermaq søker vi å optimalisere og forbedre oss på alle områder. Noen ganger er det konflikt mellom mål. Eksempler nevnt i rapporten er at optimalisering av fiskevelferd i smoltproduksjon krever mer energi, og også lenger bak i verdikjeden øker karbonavtrykket til fôret ved å redusere det marine innholdet i fôret.

Akvakultur er en del av løsningen, men det er også utfordringer vi må overvinne, og dette gjør havbruk attraktivt for engasjerte folk som ønsker å gjøre en forskjell.

Bærekraftsnerdene vil finne vår reviderte bærekraftsrapport som er i henhold til GRI-standardene. Andre vil finne en oversikt i tekst, bilder, grafer og tabeller over våre prestasjoner og hvordan vi jobber med fiskehelse og -velferd, biologisk mangfold i havet, fôr, avfallshåndtering, utslipp og klima, lokalsamfunn og mye mer.

Related links

Cermaqs bærekraftrapport 2022

– Den globale maritime bransjen er i rask endring, og markedet for maritime lav- og nullutslippsløsninger forventes å bli stort. Tidspunktet for å legge frem en norsk maritim eksportsatsing er nå. Vi må posisjonere oss i det globale markedet for å sikre oss arbeidsplasser og eksportinntekter mange år frem i tid, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Regjeringen har som mål om å øke norsk eksport utenom olje og gass med 50 prosent innen 2030, og samtidig kutte de samlede klimagassutslippene med minst 55 prosent. For å nå eksportmålet har regjeringen lansert eksportreformen «Hele Norge eksporterer», en storsatsing hvor myndighetene, næringslivet og virkemiddelapparatet forener krefter for å gjøre offensive fremstøt i utlandet. Satsingen på den maritime sektoren er foreslått av Nasjonalt eksportråd, og er den andre satsingen i eksportreformen. 

IKM Karsten Moholt crop

IKM Karsten Moholt forlenger rammeavtale med Equinor Energy AS

IKM Karsten Moholt AS er glade for å kunngjøre forlengelsen av rammeavtale med Equinor Energy AS. Opsjonen som er utøvd gjelder for 4 år og sikrer IKM Karsten Moholt forutsigbarhet og et godt grunnlag for videre vekst innen sine kjerneområder.

Næringsminister crop

116 millioner til innovasjonsprosjekter i industri- og tjenestenæringer

10 prosjekter i ulike bedrifter fikk midler fra Forskningsrådet i november og desember og nå settes det i gang innovasjonsprosjekter som blant annet skal optimalisere prosesser for bærekraft og mindre utslipp innenfor alt fra offshoreindustrien til metallurgi og helse.

NCCS crop

Norsk CCS forskningssenter ser mot fremtiden etter åtte år med banebrytende forskning

Etter åtte år med banebrytende forskning nærmere NCCS – det norske forskningssenteret for karbonfangst og -lagring (CCS) seg slutten. NCCS har produsert over 30 innovasjoner på ulike teknologiske modenhetsnivåer, og bidratt til realisering av Langskip – regjeringens initiativ for å etablere den første fullskala nasjonale CCS-verdikjeden. Disse ble presentert under senterets avslutningskonferanse, 13. og 14. november. 

IKM WROV on Windfarm crop

IKM Subsea AS kunngjør bærekraftige fremskritt innen offshore-operasjoner med utslippsrapport

IKM Subsea er stolt av å kunngjøre at selskapet er et mer bærekraftig valg for subsea- og offshore-operasjoner, som blir bekreftet i en omfattende rapport utført av Avito og Terravera. Rapporten fremhever IKM Subseas dedikasjon til å redusere karbonutslipp og fremme bærekraftige praksiser innenfor offshoreindustrien.