Skydda fogging crop[1]

Revolusjon i måten vi praktiserer renhold og desinfisering på

Covid 19-renhold: Glem "spriting" - nå er det "fogging" som gjelder

«Spriter» du bord, stoler og andre overflater når du skal gjøre corona-rent? Glem det! Nå er «fogging» med alkoholfri- og nedbrytbar væske løsningen alle vil ha. - Mer effektivt og mye snillere mot hud, hender, tekstiler og miljø, er dommen fra HMS-ekspert Bård Kulseth.

Utbruddet av Covid 19 har ført til en revolusjon i måten vi praktiserer renhold og desinfisering på. Formelle krav til hygiene er blitt kraftig skjerpet, samtidig som nye rutiner er blitt frivillig innarbeidet.

I takt med at skole, barnehager, treningssentre, hoteller, restauranter og offentlig transport er blitt gjenåpnet, har behovet for effektiv desinfisering av store områder, rom og flater meldt seg med full tyngde.

Metoden som løser problemet heter «fogging»

- "Fogging" vil si at man ved hjelp av en enkel, motordrevet sprøyte legger en hinne av desinfeksjonsmiddel over områdene om skal rengjøres. Metoden er svært effektiv fordi den dekker store flater veldig kjapt og fordi væsken som brukes er alkoholfri, nedbrytbar og ufarlig for omgivelsene, forklarer HMS-ekspert Bård Kulseth i Skydda Norge.

Når hinnen er lagt, trenger man kun å vente ca 1 minutt på at desinfeksjonsvæsken reagerer med omgivelsene og dreper bakterier, virus og sopp.

- Du trenger ikke tørke av flatene etterpå. Væsken fordamper av seg selv og brytes til slutt helt ned ettersom den er alkoholfri. Det gjør metoden svært effektiv for områder og gjenstander som må desinfiseres ofte, forklarer Kulseth i Skydda Norge.

Og det er nettopp fraværet av sprit, som har gjort at «fogging» har fått en nærmest eksplosjonsartet vekst i Norge i løpet av sensommeren.

- Bare de siste ukene, er det levert fogge-løsninger til store aktører innenfor bransjer som dagligvare, treningssenter, bygg- og anlegg, sport og kultur. Vi produserer for harde livet for å møte etterspørselen, og det er åpenbart at vi kun har sett starten. «Fogging» er rett og slett noe alle vil ha, sier Espen Thomassen, ansvarlig for salg i Elyte, som produserer væsken som brukes til «fogging».

Der håndsprit og alkoholholdige desinfeksjonsmidler er tøffe mot både hender, hud, hår og tekstiler, er Anolyte like skånsom som vann. Væsken er godkjent av Statens Legemiddelverk til teknisk bruk i helse- og sykepleie og er biologisk nedbrytbart. Den er heller ikke brennbar og omfattes ikke av restriksjoner i forbindelse med transport eller lagring,

Virkestoffet i Anolyte er hypoklorsyre, og dette er utviklet gjennom elektrolyse av rent vann og salt. Den elektrolyserte vannteknologien er unik for selskapet bak Anolyte, og er patentert over hele verden. I Norge er produksjonen akkurat startet opp ved et godkjent tapperi i Trøndelag.

Vil du også komme i gang med fogging? Kontakt Skydda på tlf: 22 88 44 10 eller E-post: post@skydda.no så hjelper vi deg.

Skydda Norge er en ledende leverandør av HMS-løsninger og personlig verneutstyr. Takket være unik kunnskap og riktige produkter, skaper vi trygghet på arbeidsplassen. Å være trygg er både lurt og lønnsomt. For oss er èn arbeidsulykke èn for mye.

NORD-Cazaux-Rotorflex-Drehkolbenpumpe-crop

Driv teknologi for desentraliserte frittstående applikasjoner

Omformeren sikrer jevn start og stopp av motoren

NORD DRIVESYSTEMS leverer også applikasjonsoptimaliserte drivsystemer for kompakte mobile maskinsystemer som pumper eller vifter opp til 22 kW. For drift med variabel hastighet på slike maskiner som ofte bare har en eller noen få drivakser, kan NORDAC FLEX SK 200E frekvensomformeren monteres direkte på motoren eller i nærheten av motoren på maskinen.

Les mer
1157956591

SAP Carbon Footprint Management hjelper bedrifter med omstilling til økt bærekraft

Datadrevne tilnærming gjør det mulig for bedrifter å arbeide med bærekraft

SAP har lansert SAP Product Footprint Management, en ny skybasert løsning for selskaper som kan beregne CO2-avtrykket til produkter i hele verdikjeden. Løsningen tar hensyn til hele produktets livssyklus, hjelper bedrifter med å rapportere miljøpåvirkningen av produktene sine til regulerende myndigheter og resulterer i at produktene blir mer bærekraftige.

Les mer
Tools Bore hull crop

Kunsten å bore i metall

Før du begynner på selve boringen er det viktig å sørge for sikkerheten

Boring av et perfekt hull starter med å velge ut riktig bor i forhold til materialet og bormetoden du skal bruke. TOOLS har et svært bredt utvalg av metallbor, og du vil garantert finne det som passer perfekt til hullet du skal bore.

Les mer
KUKA_Rob_KMP_600-S_diffDRive crop[1]

Sterk satsing på mobile plattformer

Plattformen er lett å tilpasse til resten av enhetene i systemet

Ny modell med flere nye, smarte løsninger i KUKAs sortiment. Med den nye autonome plattformen KMP 600 S-diffDrive fyller KUKA tomrommet i lastekapasitet (600 kilo) mellom de tidligere lanserte KMP 200 og KMP 1500 (200 henholdsvis 1500 kilo), i sitt utvalg av autonome kjøretøy.

Les mer