NORD-MAXXDRIVE-XD_crop

Garanterer kort leveringstid

Det nye MAXXDRIVE® XD industrigiret fra NORD for løfteutstyr av alle slag

Løfteapplikasjoner stiller spesielle krav til installasjonsplassen for frekvensomformere. Med MAXXDRIVE® XD har NORD DRIVESYSTEMS nå utviklet et industrigir med økt senteravstand som er ideelt egnet til den U-formede konfigurasjonen av driv, motor og kabeltrommel.

Med de nye MAXXDRIVE® XD industrigirene tetter drivspesialisten fra Nord-Tyskland et gap i sin portefølje. "Vi kan nå tilby våre kunder den komplette pakken med løpeutstyr og løfteutstyrsdrift for kraner fra en enkelt kilde", sa Jörg Niermann, markedssjef i NORD. Som for alle NORD-gir vil det velprøvde prinsippet med robust UNICASE-hus brukes. Under utviklingen ble MAXXDRIVE® XD-huset spesielt designet for løfteapplikasjoner og optimert for nedadgående belastninger. Det langstrakte arrangementet av girtrinn muliggjør også en mekanisk skreddersydd dimensjonering av giret med tilstrekkelig senteravstand - og unngår dermed en ellers alt for vanlig overdimensjonering.

Standardisering og reduksjon av varianter
NORD tilbyr i dag den nye MAXXDRIVE® XD i fem størrelser med senteravstander mellom 509 og 963 millimeter. Også i versjoner med tre eller fire girtrinn. Husdimensjoner og senteravstand er identiske for de tre- og fireakslede versjonene. Dette gjør det mulig for kundene å standardisere og redusere versjoner når de bygger sine kraner. Takket være tre- og firetrinnsversjonen dekker MAXXDRIVE® XD svært bredt hastighetsområde med et maksimalt nominelt girforhold på i=355. Det konstante dreiemomentet over hele hastighetsforholdet garanterer høy effektivitet under bruk. "Vi er glade for at vi nå også kan tilby komplette drivløsninger på en økonomisk og skreddersydd måte med våre utprøvde NORD-kvalitetsstandarder", sa Niermann.

Seriekomponenter for rask levering
For MAXXDRIVE® XDs komponenter bruker NORD velprøvde standarddeler fra vårt velprøvde utvalg av industrigir. Dette gir kundene et bredt utvalg av alternativer og garanterer kort leveringstid. I tillegg er huset også tilgjengelig med inspeksjonsdeksel, som muliggjør visuell kontroll av interne komponenter uten å måtte fjerne giret. Den er tilgjengelig i grått støpejern (GJL) eller nodulært støpejern (GJS).

Industrielle gir for et bredt spekter av bruksområder
MAXXDRIVE® XD er egnet for bruk i løfteutstyr i alle typer kraner: Fra havne- og containerkraner til traverskraner og portalkraner, men også for container- og høybrønnlagring. Dette gjør det relevant for et bredt spekter av industrier, ikke bare for havner, logistikk og verft, men også for metall-, kjemisk- og papirindustri samt gruvedrift og omlastning av bulkvarer.

Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

Les mer
SAP SAPPHIRE 2023, Orlando, USA

SAP introduserer nye AI-funksjoner på SAP Sapphire 2023

Inkluderer nå nye AI-baserte funksjoner

I forbindelse med konferansen SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida har SAP presentert en rekke AI-relaterte nyheter og samarbeid. SAP Business AI kan tas i bruk i hele organisasjonen, og kan eksempelvis brukes til å skape personaliserte kundeinteraksjoner, forbedre innkjøp, utvikle talenter og håndtere usikkerheter.

Les mer
Smartest 2023 crop

Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022

I tøff konkurranse med en rekke norske industrieventyr, er Kristiansand-bedriften Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022. Statssekretær Elisabeth Sæther overrakk prisen under «Industrikonferansen 2023» som ble arrangert av Norsk Industri i Oslo, 9. mai.

Les mer
Næringssted crop

Norge som næringssted

Norge vist seg å være en pålitelig partner for Tyskland, sier Michael Kern

Norsk-Tysk Handelskammer har nylig gjennomført den årlige konjunkturundersøkelsen blant medlemmer og kontakter innen norsk og tysk næringsliv. Sammenlignet med fjorårets undersøkelse vurderer selskapene dagens situasjon som positiv, men ser mye mer kritisk på utviklingen de neste tolv månedene enn i fjor. 

Les mer