Gjennvinning Ralf Schöpwinkel crop

Ralf Schöpwinkel blir CEO i nytt plastgjenvinningsselskap

Quantafuel og Geminors nyopprettede selskap, Polynate – Circular Plastic Solutions, har som ambisjon å bli en ledende aktør innen gjenvinning av plast i Norden og Storbritannia. Selskapet skal ledes av Ralf Schöpwinkel, som kommer fra Geminor med 25 års bransjeerfaring i sekken. 

- Jeg er veldig motivert til å ta fatt på den nye rollen. Med Polynate skal vi ta en ledende posisjon i verdikjeden for plast i Norden og Storbritannia, sier Ralf Schöpwinkel.

Han kommer fra rollen som COO og CSO i gjenvinning- og logistikkselskapet Geminor, som han siden 2008 har bidratt med å etablere i ni europeiske land. Schöpwinkel, som forblir deleier i Geminor, har over 25 års erfaring med materialgjenvinning og internasjonale avfallsmarkeder, blant annet fra Norsk Hydro.

Hovedfokus på bærekraftig håndtering av plast
Polynate skal kun fokusere på plastavfall, med hovedfokus på å forsyne materialgjenvinningsselskapet Quantafuel sine nåværende anlegg i Kristiansund (mekanisk materialgjenvinning), Skive i Danmark (kjemisk materialgjenvinning) og de planlagte anleggene i Danmark og Storbritannia, i tillegg til fellesprosjektet med Eurazeo: ReSource, Danmarks største plastsorteringsanlegg i Esbjerg som skal stå klart ved årsskiftet 2023/2024. Polynate skal også inn i det britiske markedet, der Quantafuel de kommende årene har en ambisiøs prosjektplan innenfor kjemisk materialgjenvinning med flere Plastic-to-Liquid (PtL) anlegg.

Polynate skal være en viktig bidragsyter til at avfallsplast blir håndtert og benyttet på den mest bærekraftige måten tilgjengelig, forteller administrerende direktør i Geminor, Kjetil Vikingstad.

– Satsingen vi gjør sammen med Quantafuel er strategisk viktig for Geminor, fordi vi som konsern ønsker å øke vår markedsandel og sikre oss nye nedstrømsløsninger for plast. Det blir stadig viktigere å sortere plast ut fra restavfallet, både for å ha mer råstoff til nye plastprodukter, men også for å redusere den fossile andelen i restavfall som går til energigjenvinning, sier Kjetil Vikingstad.

- Kjemisk resirkulering er løsningen
- Her ser vi et stort potensial. Kjemisk resirkulering av plast komplementerer mekanisk gjenvinning, og øker gjenvinningsgraden betydelig. På denne måten kan mange land få god drahjelp til å nå sine ambisiøse resirkuleringsmål. Nå ser jeg veldig frem til å fokusere utelukkende på plast og støtte industrialiseringen av Quantafuel, sier Schöpwinkel.

Quantafuels kjernevirksomhet er kjemisk resirkulering; det vil si at plast brytes ned i en pyrolyseprosess til de originale byggeklossene, bestående av karbon- og hydrogenkjeder, som så settes sammen igjen til innsatsstoff for bruk i ny plastproduksjon. Det ferdige oljeproduktet kan brukes til å produsere nye høykvalitetsprodukter som for eksempel matemballasje, som det stilles svært høye krav til både i Norge og EU.
 

Quantafuel Kristiansund:
På Quantafuels anlegg i Kristiansund kombineres plastsortering og mekanisk gjenvinning av blandet hardplast, en fraksjon som i dag ofte går til deponering eller forbrenning. Quantafuel Kristiansund kan behandle opptil 20.000 tonn plast i året. 

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.