
Er i ferd med å utvikle nye produkter basert på gjenvinnbare materialer
CTM Lyng nominert til Siva-prisen 2023
CTM Lyng er en av 5 finalister til årets Siva-pris, som deles ut til en virksomhet med et betydelig bidrag til å redusere miljøavtrykket til norsk industri. CTM Lyng produserer blant annet termostater, dimmere og komfyrvakter i Norge.
Det er et av Norges største innovasjonsselskap, Fremtidens Industri AS, som har nominert CTM Lyng til den anerkjente prisen, som i år deles ut for åttende gang.
I nominasjonen skriver Fremtidens Industri blant annet at «CTM Lyng i flere år har jobbet med å utvikle kortest mulige verdikjeder, og i stor grad bruk av underleverandører i nærheten av sin egen produksjon. Gjennom å utvikle og produsere strømspareløsninger med lang levetid, bidrar de til å redusere behov for utskifting og drar ned forbruket i norske boliger.»
Produkter designet for evig liv
Nominasjonen trekker også fram det faktum at CTM Lyng er i ferd med å utvikle nye produkter basert på gjenvinnbare materialer, som det enten er mulig å reparere eller gjenbruke til nye produkter. Her henvises det til CTM Lyng sitt utviklingsprosjekt «CircuLine®», som i løpet av de kommende årene skal resultere i at majoriteten av selskapets produkter skal være designet for «evig liv» i et sirkulærøkonomisk kretsløp.
Administrerende direktør i CTM Lyng, Terje Lillemo, mener en slik nominasjon er en bekreftelse på selskapets vilje til å utfordre seg selv.
- Som norsk produsent i et internasjonalt marked, er vi helt avhengige av å være et hestehode foran konkurrentene våre når det gjelder kvalitet og funksjonalitet. Derfor bruker vi mye ressurser på å utfordre oss selv - både hvordan vi designer og produserer våre produkter. I tiden framover blir det derfor avgjørende for oss å skape sirkulære verdikjeder rundt de produktene vi leverer fra oss.
Vinneren av Siva-prisen kåres ved hjelp av en åpen avstemning på nett og av en fagjury. Siva-prisen på 250.000 kroner deles ut av næringsminister Jan Christian Vestre 1. juni 2023.
116 millioner til innovasjonsprosjekter i industri- og tjenestenæringer
10 prosjekter i ulike bedrifter fikk midler fra Forskningsrådet i november og desember og nå settes det i gang innovasjonsprosjekter som blant annet skal optimalisere prosesser for bærekraft og mindre utslipp innenfor alt fra offshoreindustrien til metallurgi og helse.
FANUC NORDIC inngår partnerskap med Johan Nordström Verktøysmaskiner AB / AS
FANUC Nordic har gleden av å kunngjøre samarbeidet med Johan Nordstrøm Verktøymaskiner AB/AS (JN Maskiner) når de overtar som forhandler av ROBOCUT- og ROBODRILL- i Sverige og Norge, med start 1. januar 2025. Denne nye alliansen kommer ettersom Star Servus trekker seg etter år med vellykkede bidrag til FANUC`s EDM-virksomhet i Sverige og legger også til FANUC ROBODRILL porteføljen.
90 millioner til norsk satsing på mikrobrikker
Et nytt kompetansesenter vil gjøre det enklere for bedrifter og forskningsorganisasjoner å få tilgang til teknologi og infrastruktur i Norge og Europa. SINTEF, fire norske universiteter og Electronics Coast er utpekt som ett av 27 europeiske kompetansesentra for mikrobrikker, med støtte fra EU og Forskningsrådet. USA, Kina og EU investerer tungt i design, utvikling og produksjon av mikrobrikker, som er strategisk viktige i nesten alle næringer fra helse til energi, industri, havbruk, transport og forsvar.
SSG ekspanderer til Norge – fortsetter å styrke sikkerheten i industrien
SSG Standard Solutions Group, Nordens ledende leverandør av digitale tjenester for sikrere industrier, tar nå et nytt skritt i sin internasjonale vekst ved å etablere seg i Norge. "Vi har allerede flere kunder i Norge og ser store muligheter for å bidra enda mer til å forbedre arbeidsmiljøet i norsk industri," sier SSGs CEO, Pål Bakken.