View 2 crop

Utstyrs levetid kan forlenges med 20 prosent med godt vedlikehold

De beste selskapene ser at vedlikeholdsledelse er et konkurransefortrinn

Godt vedlikehold er mer enn bare lite nedetid i produksjonen. Analyser viser at selv om en bedrift har høy oppetid, er det ikke sikkert at de tilfredsstiller kravene til verdensklasse innen vedlikehold. Kostander og kontinuerlig forbedring er blant parameterne som teller med.

Har selskapet for eksempel oversikt over helsetilstanden til hele maskinparken eller bygget?

- Utstyrs levetid kan forlenges med 20 prosent med godt vedlikehold, forteller Ole Jørgen Aarvik. Han er ledelsesrådgiver hos View Software og har arbeidet mye med vedlikeholdsledelse. Vi må få hele organisasjonen til å jobbe sammen. Mange medarbeidere har mye erfaring, som ikke kommer fellesskapet til gode. Det er to viktige elementer i arbeidet med å få all erfaring i bedriften med i det daglige vedlikeholdsarbeidet.

Les hele artikkelen her.

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

GH_mvest crop

Havlandet Havbruk AS signerer avtale med EG Maintenance for effektiv administrasjon av vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance. Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter. Derfor har Havlandet Havbruk og EG Maintenance nå signert en avtale for implementering av EG Maintenance-systemet. 

elkem-thamshavn-plant crop

Vi skal bli bedre enn World Class

Elkem er på World Class nivå i det meste de gjør. Divisjonen Silicon Products, hvor Fahad Rehman er vedlikeholdsdirektør, har mange kompetente og lojale medarbeidere. – Vi tok et meget kritisk blikk på oss selv, sa Rehman til Min Drift & Vedlikehold. Konklusjonen var at vi kunne bli bedre innen vedlikehold. Blant annet ved å ta godt vare på de ansatte og å sette klare mål. 

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.