NORD-NORDAC-product-family-crop

Frekvensomformerne og startmotorene dekker et bredt effektområde

Drivelektronikk til alle applikasjoner

I over 30 år har NORD DRIVESYSTEMS utviklet og produsert elektronisk drivteknologi, og selskapet er en av pionerene innen innovativ omformerteknologi. Porteføljen omfatter startmotorer og frekvensomformere på opptil 22 kW i desentraliserte design og opptil 160 kW for montering i koblingsskap – kjennetegnet av skalerbare funksjoner, presisjonsstyring, enkel montering og brukervennlig betjening. 

Ulike effektklasser, monteringsalternativer og kommunikasjonsmoduler sikrer integrering i alle kontrollarkitekturer.

Uansett om det dreier seg om installasjon i koblingsskap eller en desentralisert versjon – med NORDAC-produktene kan NORD DRIVESYSTEMS tilby elektronisk drivteknologi til nesten alle applikasjoner. Frekvensomformerne og startmotorene dekker et bredt effektområde på opptil 160 kW, og imponerer med høy ytelse og sikkerhet. En ekstra styrke er det store utvalget av modulbaserte produkter til desentralisert drivelektronikk. NORDs desentraliserte drev har nominelle effekter på opptil 22 kW og et bredt funksjonsspekter. De brukes innen mange applikasjoner i hele verden, montert på eller i nærheten av motoren, i alt fra næringsmiddelindustri og intralogistikk til massegodshåndtering.

Skalerbare funksjoner for alle drivapplikasjoner
Alle omformere fra NORD er skalerbare med tanke på funksjon og konfigurasjon, og de kan fleksibelt justeres til enhver applikasjon. De er også enkle å installere, enkle å betjene og kompatible med alle vanlige bussystemer og betjeninger. Nyttige egenskaper som PLC-funksjonalitet for drivintegrerte funksjoner, en energisparingsfunksjon for delbelastningsdrift, POSICON posisjoneringskontroll, integrerte bremsechoppere for 4-kvadrantdrift og funksjonssikkerhet med STO og SS1, sikrer svært god funksjonalitet. Omformerne kan brukes både med og uten tilbakeføring, og er utviklet for drift med både asynkron- og synkronmotorer. Den presise strømvektorkontrollen gir optimalt dreiemoment ved mange ulike belastninger og hastigheter. Hele NORDAC-produktfamilien er konsekvent bygd opp, noe som gir lett sammenlignbare funksjoner, enhetlig drift og de samme mulighetene for alle NORDs frekvensomformere.

Tilstandsovervåking for prediktivt vedlikehold
NORDs omformere har tilstandsovervåking for prediktivt vedlikehold og er godt utstyrt for bruk i IIoT og Industry 4.0. Den integrerte PLC-en kan behandle data fra tilkoblede sensorer og aktuatorer, starte kontrollsekvenser og kommunisere med andre systemkomponenter. Periodisk eller kontinuerlig registrering av driv- og statusdata muliggjør tidlig deteksjon og unngåelse av utillatelige driftstilstander. Dette vil betydelig redusere mengden uplanlagt nedetid, og tidsbasert vedlikehold blir erstattet av statusorientert (prediktivt) vedlikehold. Det blir mulig å planlegge nedetiden til maskinene og anlegget.

Egen elektronikkproduksjon i Aurich
Frekvensomformerne og startmotorene produseres i den tyske byen Aurich i Niedersachsen. NORD har drevet sin egen egen elektronikkproduksjon i Aurich siden 1984. Her produseres over 100 000 enheter i året på et produksjonsareal på 5000 m2 – med alt fra serieproduksjon og tilpassede enheter til unike enkeltdeler. Drivspesialisten utvikler alle løsninger sammen med kundene og skreddersyr dem etter den enkelte kundes behov.

NORD-Cazaux-Rotorflex-Drehkolbenpumpe-crop

Driv teknologi for desentraliserte frittstående applikasjoner

Omformeren sikrer jevn start og stopp av motoren

NORD DRIVESYSTEMS leverer også applikasjonsoptimaliserte drivsystemer for kompakte mobile maskinsystemer som pumper eller vifter opp til 22 kW. For drift med variabel hastighet på slike maskiner som ofte bare har en eller noen få drivakser, kan NORDAC FLEX SK 200E frekvensomformeren monteres direkte på motoren eller i nærheten av motoren på maskinen.

Les mer
1157956591

SAP Carbon Footprint Management hjelper bedrifter med omstilling til økt bærekraft

Datadrevne tilnærming gjør det mulig for bedrifter å arbeide med bærekraft

SAP har lansert SAP Product Footprint Management, en ny skybasert løsning for selskaper som kan beregne CO2-avtrykket til produkter i hele verdikjeden. Løsningen tar hensyn til hele produktets livssyklus, hjelper bedrifter med å rapportere miljøpåvirkningen av produktene sine til regulerende myndigheter og resulterer i at produktene blir mer bærekraftige.

Les mer
Tools Bore hull crop

Kunsten å bore i metall

Før du begynner på selve boringen er det viktig å sørge for sikkerheten

Boring av et perfekt hull starter med å velge ut riktig bor i forhold til materialet og bormetoden du skal bruke. TOOLS har et svært bredt utvalg av metallbor, og du vil garantert finne det som passer perfekt til hullet du skal bore.

Les mer
KUKA_Rob_KMP_600-S_diffDRive crop[1]

Sterk satsing på mobile plattformer

Plattformen er lett å tilpasse til resten av enhetene i systemet

Ny modell med flere nye, smarte løsninger i KUKAs sortiment. Med den nye autonome plattformen KMP 600 S-diffDrive fyller KUKA tomrommet i lastekapasitet (600 kilo) mellom de tidligere lanserte KMP 200 og KMP 1500 (200 henholdsvis 1500 kilo), i sitt utvalg av autonome kjøretøy.

Les mer