KUKA iiQoT crop

Fra skyen får brukerne informasjon om hvordan robotene arbeider

En enkel og prisgunstig vei inn i industri 4.0

– iiQoT gir et teknologisk løft til små og mellomstore selskaper. KUKAs plattform iiQoT gir mindre virksomheter med en viss grad av automasjon samme muligheter som store industrikonsern. Via skyen får de full kontroll på hvor godt robotene arbeider, når de trenger service, om det oppstår flaskehalser i produksjonen og så videre. 

– Grunnabonnementet er dessuten gratis, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic.

I likhet med KUKAs mer eksklusive plattform KUKA.DeviceConnector – som er tilpasset for større selskaper og de som ønsker å skape sine egne plattformer for overvåking – er iiQoT skybasert og gir fullstendig kontroll over alt utstyr. Den er imidlertid mer skjematisert og litt enklere. 

– Men utrolig praktisk og lett å bruke. Du får ferdige sider for hver robot, og deretter kan du bryte hver enkelt av dem ned til serienummeret og se akkurat hva de gjør, hvor mye energi de trekker, hvor mange av timene i døgnet de er i gang, og så videre.

En enkel måte for små og mellomstore selskaper å gå over til industri 4.0 på, ifølge Micael Amandusson.

 Nettilkobling – så er det klart

Det er også overkommelig rent økonomisk. Til forskjell fra KUKA.DeviceConnector trenger ikke kunden å kjøpe programvaren. Grunnutførelsen av iiQoT kommer i stedet som et kostnadsfritt abonnement. 

– Men robotene må være koblet til nett, noe mange i og for seg allerede har ordnet. Ellers er det selvsagt en kostnad i seg selv.

Via skyen får brukerne deretter informasjon om hvordan robotene arbeider. Alle genererte data åpner for å effektivisere driften på en smart måte.

– La oss si at du oppdager at roboten bare arbeider seks av de åtte timene i skiftet, og at den deretter står stille resten av tiden. Da kunne du latt den jobbe litt langsommere og redusere både energiforbruk og slitasje. Eller at det kommer en varselmelding fra roboten, da kan du få denne rett til e-posten din!

Den skybaserte tilnærmingen betyr også at du kan overvåke systemet ditt for å optimere det uansett hvor du befinner deg i verden, rett fra telefonen eller datamaskinen din.

Bakgrunnen for at KUKA nå tilbyr grunnabonnementet gratis er en vilje til å gi alle som er det minste interessert, en mulighet til å teste. 

– Dette er noe det er best å undersøke på egen hånd for å oppleve. Når du er i gang, kommer du til å oppdage flere og flere muligheter, sier Micael Amandusson.

Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

Les mer
SAP SAPPHIRE 2023, Orlando, USA

SAP introduserer nye AI-funksjoner på SAP Sapphire 2023

Inkluderer nå nye AI-baserte funksjoner

I forbindelse med konferansen SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida har SAP presentert en rekke AI-relaterte nyheter og samarbeid. SAP Business AI kan tas i bruk i hele organisasjonen, og kan eksempelvis brukes til å skape personaliserte kundeinteraksjoner, forbedre innkjøp, utvikle talenter og håndtere usikkerheter.

Les mer
Smartest 2023 crop

Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022

I tøff konkurranse med en rekke norske industrieventyr, er Kristiansand-bedriften Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022. Statssekretær Elisabeth Sæther overrakk prisen under «Industrikonferansen 2023» som ble arrangert av Norsk Industri i Oslo, 9. mai.

Les mer
Næringssted crop

Norge som næringssted

Norge vist seg å være en pålitelig partner for Tyskland, sier Michael Kern

Norsk-Tysk Handelskammer har nylig gjennomført den årlige konjunkturundersøkelsen blant medlemmer og kontakter innen norsk og tysk næringsliv. Sammenlignet med fjorårets undersøkelse vurderer selskapene dagens situasjon som positiv, men ser mye mer kritisk på utviklingen de neste tolv månedene enn i fjor. 

Les mer