NORD-IE5plus-synchronous-motor crop

Har høy virkningsgrad over et bredt dreiemomentområde

Energieffektivitet opp til IE5+ Effektiv, kompakt og pålitelig

Den nye IE5+ motorgenerasjonen fra NORD DRIVESYSTEMS garanterer det høyeste nivået av effektivitet og driftssikkerhet, takket være IE5+ teknologi. Det kombinerer fordelene med det modulære systemet med mulighetene for versjonsreduksjon og gir et vesentlig bidrag til å redusere de totale eierkostnadene (TCO).

NORD IE5+-motoren er tilgjengelig hos NORD i tre versjoner: som uventilert motor med glatt overflate, som ventilert motor med kjøleribber og som integrert motor i den nye, patenterte NORD DuoDrive.

Den nye IE5+ motorgenerasjonen er designet av NORD DRIVESYSTEMS med spesielt fokus på bruk i intralogistikksektoren samt mat- og drikkevareindustrien. De spesielt kompakte og energieffektive synkronmotorene har høy virkningsgrad over et bredt dreiemomentområde og har dermed også optimal energiforbruksytelse i dellast- og delturtallsområder. Det enorme energisparepotensialet blir spesielt tydelig i direkte sammenligning mellom en vanlig IE3 asynkronmotor (0,75 kW, 83 % motorvirkningsgrad, rettvinklede gir) og en tilsvarende IE5+ synkronmotor (0,75 kW, 93 % motorvirkningsgrad, rettvinklet) gir). Med tanke på 16 driftstimer per dag (4000 p.a.) vil det være energibesparelser på ca. 400 kWh i året. Det tilsvarer en CO2-utslippsfaktor på 366 g/kWh, ca. 0,15 t CO2 per år, per kjøring. Med tanke på at det ofte er mer enn 2000 stasjoner installert i ett system, utgjør dette et CO2-sparepotensial på ca. 300 t CO2 per år. På grunn av den optimerte effekttettheten kan plassbesparelser på opptil 40 % også oppnås med den kompakte IE5+-motoren sammenlignet med konvensjonelle asynkronmotorer. Den samme installasjonsplassen kan også romme en kraftigere motor med høyere energieffektivitet

Systematisk versjonsreduksjon
Det konstante dreiemomentet over et stort hastighetsområde tillater en målrettet versjonsreduksjon. Dette minimerer administrative kostnader, og muliggjør strømlinjeformede produksjons-, logistikk-, lagrings- og serviceprosesser. Investeringen betaler seg tilbake i løpet av kort tid. Ved å utnytte motorenes høye overbelastningskapasitet og systemets brede justeringsområde, er løsningen individuelt tilpasset hver kunde og spesielt designet for systemets individuelle belastningsområde. Foruten versjonsreduksjon og høyere energieffektivitet er bruken av IE5+-teknologi også kjent for motorens lille størrelse og at de er kompakte, plug-in-kompatible og konfigurerbare via plug-and-play.
Ventilert og vifteløs versjon
IE5+ synkronmotorer med en motorvirkningsgrad på opptil 95 % er tilgjengelige i versjoner med ventilert eller glatt overflate opp til en effekt på 4,0 kW med et kontinuerlig dreiemoment på 1,6 til 18,2 Nm og hastigheter på 0 til 2100 min-1. Den vifteløse versjonens glatte, hygienevennlige design er spesielt enkel å rengjøre, korrosjonsbestandig og kan vaskes ned, og er derfor ideell for bruk i hygienesensitive miljøer som farmasøytisk industri og næringsmiddelindustri. Om ønskelig er nsd tupH overflatebehandling og beskyttelsesklassen IP69K tilgjengelig.

Modulær, skalerbar motordesign
Motoren kan monteres direkte på alle NORD frekvensomformere og i henhold til NEMA eller IEC. NEMA C-face flensmontering samt IEC B14 og IEC B5 flensmontering er mulig. En integrert koder er en del av standardutstyret; en mekanisk brems er valgfritt integrert. Synkronmotorene IE5+ kan kombineres med alle gir og drivelektronikk fra NORD DRIVESYSTEMS i et modulsystem.
Dette resulterer i en systemløsning fra én enkelt kilde der alle komponenter er sømløst matchet. og gir et vesentlig bidrag til å redusere de totale eierkostnadene (TCO).

Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

Les mer
SAP SAPPHIRE 2023, Orlando, USA

SAP introduserer nye AI-funksjoner på SAP Sapphire 2023

Inkluderer nå nye AI-baserte funksjoner

I forbindelse med konferansen SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida har SAP presentert en rekke AI-relaterte nyheter og samarbeid. SAP Business AI kan tas i bruk i hele organisasjonen, og kan eksempelvis brukes til å skape personaliserte kundeinteraksjoner, forbedre innkjøp, utvikle talenter og håndtere usikkerheter.

Les mer
AVEVA data crop

Godt vedlikehold er avhengig av gode data

Et forhold mange glemmer å ta hensyn til er vedlikeholdet av vedlikeholdssysteme

Det er utviklet mange systemer for å styre og optimalisere vedlikeholdet i en bedrift. Kvaliteten på vedlikeholdet blir ikke bedre enn kvaliteten som danner grunnlaget for beslutningene, for eksempel dataene. Et forhold mange glemmer å ta hensyn til er vedlikeholdet av vedlikeholdssystemene.

Les mer
BP PR MAIN IMAGE crop

bp utvider samarbeidet med det norske softwareselskapet Aize

Samarbeidet vil utvikle og effektivisere prosesser rundt vedlikeholdsaktiviteter

Det gjelder for alle installasjoner i Nordsjøen. Softwareselskapet Aize og bp har inngått en avtale som utvider partnerskapet til alle fem installasjoner bp opererer i Nordsjøen.

Les mer