YME gjennoppbygg crop

Første oljefeltet på norsk sokkel som blir utbygget på ny etter avsluttet drift

Er med på gjenoppbyggingen av YME-feltet

- Med fleksibilitet, nye digitale løsninger og lang fagerfaring evner Beerenberg også å utføre prosjekter med korte tidsfrister, slik oppdraget på YME-feltet er et godt eksempel på, forteller prosjektleder Espen Hjortland.

YME er det første oljefeltet på norsk sokkel som blir utbygget på ny etter at utvinning har vært avsluttet. Beerenberg er med på denne reisen og har i det siste året utført oppgaver innen disiplinene isolering, stillas, overflatebehandling, (ISO), tilkomstteknikk (TT) i tillegg til mekaniske tjenester, på oppdrag fra Aker Solutions.

-Vi fikk det første oppdraget på YME i kjølvannet av EPCI-avtalen med Aker Solutions der vi utførte ISO- og TT-tjenester i forbindelse med hook-up kontrakten på Gina Krog-plattformen (som ble ferdigstilt våren 2017), forteller prosjektleder i Engineering, Competence and Technology (ECT), Espen Hjortland.

Komplekst oppdrag
Gode tilbakemeldinger fra kunden om Beerenbergs utførelse i dette prosjektet førte direkte til videre oppdrag på YME.
-Vi kom inn helt i startfasen og utførte opprensing av eksisterende caisson*, i tillegg til installasjon av inspeksjonsdekk (spiderdekk) Dette var et komplekst oppdrag som innbefattet engineering, plan, løft og metode, ISO-tjenester, tilkomstteknikk og materialleveranser, sier Espen Hjortland.

Denne jobben genererte også videre arbeid for selskapet.
- Med bakgrunn i god utførelse fikk vi en forlenget rammeavtale for fase to der wellhead** modulen (WHM) ble installert på caisson, ute i havet, og hvor vi også her utfører tjenester innen ISO, TT og mekanisk.

En stor del av scopet er montering av rørisolering og isolasjonskasser
- Samtlige isolasjonskasser blir digitalt oppmålt om bord ved hjelp av scanning og videre 3D-designet og produsert i vår fabrikk i Polen. Deretter blir de ferdigproduserte kassene sendt til Norge for montering. Dette viser seg å være en effektiv prosess da ledetiden fra scanning til levering har vært svært kort.
På YME-oppdraget utfører Beerenberg også tradisjonelle ISO fag og av der overflatebehandling, passiv brannbeskyttelse, sandblåsing, dekksbelegg i tillegg til bygging av hengestillas, fasadestillas, tilkomst og værdekking for å nevne noe.

Ikke hyllevarer
Hele prosessen har vært kompleks og har involvert store deler av selskapets avdelinger og tjenester.
- Jeg vil fremheve at logistikken internt har vært et av suksesskriteriene for at alt har gått sømløst. Materiell og utstyrsbehovet er ikke såkalte hyllevarer, men mest skreddersøm der det til enhver tid er mange detaljer å forholde seg til. All honnør til alle involverte for høy kvalitet i alle ledd, helt fra håndtering av bestilling, lager, logistikk og til utførelse av jobbene, sier han.

- Vi har fått tilbakemeldinger fra oppdragsgiver at prosjektgjennomføringen har vært gjennomgående god, noe som er svært gledelig, for oss alle. Det er gøy når kunden kommer med en utfordring og vi klarer å finne løsninger som vi i utgangspunktet ikke hadde svar på.

I prosjekter av en slik karakter kreves det fleksible medarbeidere.
- Denne typen oppdrag har en annerledes dynamikk enn langsiktige vedlikeholds- eller nybyggsoppdrag, og krever blant annet stor grad av fleksibilitet og evne til å håndtere raske endringer. Det har til tider vært i sving mer enn 20 personer per rotasjon som har vist at de uten problem tar ting på sparket når det trengs innimellom, sier Hjortland fornøyd.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.