Rockwool crop

Vil fortelle om våre forventninger til prosjektet og hvilke ambisjoner vi har

Erna Solberg ønsker mer kunnskap om miljøprosjekt ved produksjon av steinullisolasjon

Ved ROCKWOOLs fabrikk i Moss, som er en hjørnesteinsbedrift med over 130 ansatte, er det igangsatt et stort miljøprosjekt for å redusere CO2-utslippene fra produksjonen av steinullisolasjon.

I korthet går prosjektet ut på å elektrifisere steinullproduksjonen, noe som gir en reduksjon på nærmere 80 % av CO2-utslippene og en reduksjon i avfallsmengden fra egen produksjon på 90-95 %.

Prosjektet med ny elektrisk smelteovn skal stå ferdig i september 2020 og har en investeringsramme på 340 millioner kroner – hvorav Enova støtter prosjektet med 101,5 millioner.

For å få nærmere kunnskap om prosjektet kommer statsminister Erna Solberg på besøk til fabrikken tirsdag formiddag, den 28. mai.

Vi er svært stolte over å få statsministeren på besøk og synes det er spennende at hun og hennes medarbeidere ønsker å få mer informasjon om det igangsatte miljøprosjektet vårt i Moss, forteller administrerende direktør Morten Andersen hos AS ROCKWOOL.

Under besøket vil vi fortelle om våre forventninger til prosjektet og hvilke ambisjoner vi har videre, fortsetter Andersen.

ROCKWOOLs isolasjonsprodukter, som er basert på stein og er 100% resirkulerbare, har alltid hatt en viktig positiv innvirkning på klimaet. I 2016 forpliktet selskapet seg til å avkarbonisere produksjonsanleggene globalt for å kunne redusere karbonutslippene med
20 % innen 2030. Overgangen til elektrisitet ved fabrikken i Moss er et viktig ledd i denne forpliktelsen og et steg i utviklingen av en grønnere produksjon og forbedret ressursutnyttelse, sier en engasjert Andersen.

- Vi ønsker også å understreke for statsministeren det meget gode samarbeidet vi har hatt med Enova og den støtten vi har fått fra dem til dette pilotprosjektet, avslutter han.

Fabrikken i Moss har tidligere brukt en koksdrevet ovn til å smelte stein til steinull som er den vanlige fremgangsmåten i bransjen. Ingeniørene hos ROCKWOOL er nå i gang med å utvikle en helt ny elektrisk ovn som er den aller første i sitt slag, og som vil gjøre produksjonen mer klima- og miljøvennlig.

Dette har også stor betydning for lokalmiljøet rundt den sentrumsnære fabrikken like ved havna i Moss, forteller Erik Ølstad som har ledet fabrikken gjennom flere omstillings- og utviklingsprosjekter siden han overtok som fabrikksjef for 10 år siden.

- Utvikling av banebrytende teknologi og overgang til elektrisk smelteovn vil ikke bare gi reduserte utslipp og mindre produksjonsavfall, men også redusert støy for lokalbefolkningen. Vi kommer til å bruke langt mer raffinert steinmateriale enn vi gjør i dag. Dette vil gi en betydelig støyreduksjon fra havnen når skipene losses. I tillegg skal det bygges et lydisolert lager på fabrikkområdet som også vil redusere aktivitetsstøyen.

Erik Ølstad påpeker at den nye miljøsatsingen ved fabrikken innebærer et kompetanseløft i ny teknologi som de ansatte vil ha nytte av - både nå og fremtiden. For denne investeringen medfører en ”vinn-vinn situasjon” ikke bare for miljøet, men også for de ansatte og for oss som bedrift, avslutter en spent fabrikksjef.

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

GH_mvest crop

Havlandet Havbruk AS signerer avtale med EG Maintenance for effektiv administrasjon av vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance. Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter. Derfor har Havlandet Havbruk og EG Maintenance nå signert en avtale for implementering av EG Maintenance-systemet.