Jacob Ethernet-APL crop

Muliggjør direkte tilkobling av feltinstrumenter til overordnede systemer

Ethernet-APL — for IIoT-applikasjoner innen prosessindustrien

Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) beskriver et fysisk lag for Ethernet-kommunikasjon som er spesielt utviklet for kravene i prosessindustriene. Utviklingen av Ethernet-APL ble trigget av behovet for kommunikasjon ved høye hastigheter og over lange avstander, tilførsel av strøm og kommunikasjon via 2-leder samt for sikker bruk innenfor eksplosjonsfarlige områder

Pepperl+Fuchs har hatt en ledende posisjon innen utviklingen og definisjonen av Ethernet-APL.

Industri 4.0 og Industrial Internet of Things er standard innen tilvirkningsindustrien. I prosessindustrien har det derimot ikke tidligere vært noen nettverksstandard som raskt kunne overføre store mengder data fra felt til høyereliggende system i Industri 4.0-arkitekturen. Med utviklingen av det nye fysiske laget for Ethernet, Ethernet-APL, har Pepperl+Fuchs og andre ledende selskaper nådd en viktig milepæl. Ethernet-APL muliggjør lange kabellengder, eksplosjonsbeskyttelse og interoperabilitet.

Gir enhetlig infrastruktur

Ethernet-APL muliggjør direkte tilkobling av feltinstrumenter til overordnede systemer og skyløsninger, og muliggjør en enhetlig kommunikasjonsinfrastruktur. Med 10 Mbit/s overføres enorme mengder data over lange avstander minst 300 ganger raskere enn med dagens teknologi som HART eller feltbuss.

I tillegg til rene prosessverdier, tilbyr moderne feltinstrumenter mange og verdifulle tilleggsdata. Med Ethernet-APL kan man få mer data ut av enhetene i sanntid, sentralt overvåke status for komponentene og identifisere vedlikeholdskrav på et tidlig tidspunkt. Da unngås unødvendig nedetid og tilgjengeligheten av anlegget økes betydelig.

Støtter alle aktuelle protokoller

Ethernet-APL støtter trunk-and-spur-teknologien som er etablert i prosessindustrien og kan brukes på enhver industriell Ethernet-protokoll som EtherNet / IP, HART-IP og PROFINET. Dette forenkler integrasjonen for planleggere, anleggsdesignere og anleggsoperatører, siden eksisterende installasjoner og infrastrukturer fortsatt kan brukes.

Basert på de etablerte IEEE- og IEC-standardene, tillater det nye avanserte fysiske laget Ethernet kommunikasjon som kan sertifiseres i alle regioner i verden. I tillegg sikrer testing og sertifisering av produkter interoperabilitet, slik at selv enheter fra forskjellige produsenter kommuniserer uten problemer.

Høydepunkter

  • Overføringslengde på spur opptil 200 m, trunk opptil 1000 m
  • Høye overføringshastigheter: 10 Mbit/s, full dupleks
  • Overføring av både power og signal på samme 2-leder kabel
  • Kan benyttes i Ex-område
  • Ethernet APL er et felles prosjekt der alle ledende aktører deltar

For ytterligere informasjon; https://www.pepperl-fuchs.com/norway/no/advanced_physical_layer.htm

NORD-Cazaux-Rotorflex-Drehkolbenpumpe-crop

Driv teknologi for desentraliserte frittstående applikasjoner

Omformeren sikrer jevn start og stopp av motoren

NORD DRIVESYSTEMS leverer også applikasjonsoptimaliserte drivsystemer for kompakte mobile maskinsystemer som pumper eller vifter opp til 22 kW. For drift med variabel hastighet på slike maskiner som ofte bare har en eller noen få drivakser, kan NORDAC FLEX SK 200E frekvensomformeren monteres direkte på motoren eller i nærheten av motoren på maskinen.

Les mer
1157956591

SAP Carbon Footprint Management hjelper bedrifter med omstilling til økt bærekraft

Datadrevne tilnærming gjør det mulig for bedrifter å arbeide med bærekraft

SAP har lansert SAP Product Footprint Management, en ny skybasert løsning for selskaper som kan beregne CO2-avtrykket til produkter i hele verdikjeden. Løsningen tar hensyn til hele produktets livssyklus, hjelper bedrifter med å rapportere miljøpåvirkningen av produktene sine til regulerende myndigheter og resulterer i at produktene blir mer bærekraftige.

Les mer
Tools Bore hull crop

Kunsten å bore i metall

Før du begynner på selve boringen er det viktig å sørge for sikkerheten

Boring av et perfekt hull starter med å velge ut riktig bor i forhold til materialet og bormetoden du skal bruke. TOOLS har et svært bredt utvalg av metallbor, og du vil garantert finne det som passer perfekt til hullet du skal bore.

Les mer
KUKA_Rob_KMP_600-S_diffDRive crop[1]

Sterk satsing på mobile plattformer

Plattformen er lett å tilpasse til resten av enhetene i systemet

Ny modell med flere nye, smarte løsninger i KUKAs sortiment. Med den nye autonome plattformen KMP 600 S-diffDrive fyller KUKA tomrommet i lastekapasitet (600 kilo) mellom de tidligere lanserte KMP 200 og KMP 1500 (200 henholdsvis 1500 kilo), i sitt utvalg av autonome kjøretøy.

Les mer