SECO crop

Finne fram komplette løsninger som dekker alle behovene til komponentprodusene

Forskning og utvikling bygger nye bruer for Secos kunder

Rachid M'Saoubis rolle hos Seco Tools som seniorekspert innen forskning og utvikling (FoU) høres kanskje innviklet ut, men for han handler alt om å bygge bruer mellom den akademiske verden og behovene til Seco Tools og deres kunder, slik at de kan forbli konkurransedyktige og fortsette å vokse.

«Ambisjonen vår er å understøtte utviklingen av tekniske plattformer som kan benyttes til å utvikle nye produkter og freseløsninger. Det å bringe inn kundenes behov på et tidlig stadium i prosessen betyr ikke bare å utvikle verktøy, men også å finne fram til komplette løsninger som dekker alle behovene til komponentprodusentene», sier M'Saoubi. «Det er ikke bare utstyret du kan levere, men også fresestrategiene og støtten som hører med. Dette er en integrert del i Secos målsetning om å strekke seg litt lenger for kundene.»

Forstå mekanismene
M'Saoubi er ansatt som adjungert professor under avdeling for industriell produksjon ved Lunds universitet, noe som setter ham i en perfekt posisjon for å virke som brobygger mellom forskningsresultater på labben og de reelle brukserfaringene ute på arbeidsplassene.

Hans samarbeidsprosjekter bringer sammen kunder, Secos FoU-eksperter og doktorander og mastergradsstudenter for å prøve å finne løsninger på problemer produsentene kan møte på. Noen av disse er svært spesifikke, mens andre er de gode, gamle produksjonsproblemstillingene, som slitestyrke, kvalitet og produktivitet. «Når alt kommer til alt skal arbeidet vårt oppfylle to viktige målsetninger – én er den vitenskapelig målsetningen, som handler om å levere ny vitenskaplig kunnskap innen for freseverktøyvitenskapen, den andre målsetningen, som er like viktig for oss, er å sørge for framgang hos kundene», sier M'Saoubi. «Mye av forskningen jeg har gjort, er ganske grunnleggende og handler om å prøve å forstå hva som skjer med freseverktøy i løpet av produksjonsprosessen. Vi prøver å skjønne hvilke mekanismer som gjør at verktøy skades i løpet av produksjonsprosessen, og hvordan dette vil påvirke overflateintegriteten til den produserte komponenten.»

Tidlig kundeinvolvering og et bredt nettverk innen akademia har gjort det mulig for M'Saoubi å lete på en bred front etter løsninger. «Vi samarbeider med kunder fra rundt om i hele verden og med universiteter i blant annet Storbritannia, Frankrike, Sverige, Tyskland, USA og Canada», sier M'Saoubi.

Fokus på kjernevirksomheten
Selv om enkelte bransjer står overfor spesifikke problemer, har M'Saoubis et sterkt fokus på Seco Tools kjernevirksomhet. «Kundene ønsker seg freseverktøy og -løsninger som har høy sponavgang, men som samtidig er slitesterke og lette å håndtere. De ønsker seg også konsistente freseresultater fra gang til gang. Bærekraft blir også mer og mer viktig å integrere i material- og utstyrsutviklingen – for eksempel innenfor transportbransjen, der utviklingen av nær tørr eller helt tørr fresing av materialer som er vanskelige å bearbeide, har skutt fart de seneste årene», sier M'Saoubi.

M'Saoubi har nær 25 års erfaring innen bransjen opparbeidet gjennom en karrière som har bragt han rundt om i hele verden, og han er fast bestemt på å fortsette å benytte kunnskapen sin til å videreutvikle ideene sine til konkrete løsninger. «Utfordringen vår er å oversette resultater fra akademisk grunnforskning på universitetene til praktiske bruksstrategier som kan implementeres av oss og kundene våre», sier han. «Som er forsker med én fot i hver verden, er det en veldig spennende posisjon å være i.»

Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

Les mer
SAP SAPPHIRE 2023, Orlando, USA

SAP introduserer nye AI-funksjoner på SAP Sapphire 2023

Inkluderer nå nye AI-baserte funksjoner

I forbindelse med konferansen SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida har SAP presentert en rekke AI-relaterte nyheter og samarbeid. SAP Business AI kan tas i bruk i hele organisasjonen, og kan eksempelvis brukes til å skape personaliserte kundeinteraksjoner, forbedre innkjøp, utvikle talenter og håndtere usikkerheter.

Les mer
Smartest 2023 crop

Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022

I tøff konkurranse med en rekke norske industrieventyr, er Kristiansand-bedriften Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022. Statssekretær Elisabeth Sæther overrakk prisen under «Industrikonferansen 2023» som ble arrangert av Norsk Industri i Oslo, 9. mai.

Les mer
Næringssted crop

Norge som næringssted

Norge vist seg å være en pålitelig partner for Tyskland, sier Michael Kern

Norsk-Tysk Handelskammer har nylig gjennomført den årlige konjunkturundersøkelsen blant medlemmer og kontakter innen norsk og tysk næringsliv. Sammenlignet med fjorårets undersøkelse vurderer selskapene dagens situasjon som positiv, men ser mye mer kritisk på utviklingen de neste tolv månedene enn i fjor. 

Les mer