NORD-NORDAC-ON-variants crop

Frekvensomformeren NORDAC ON – nå med utvidet effektområde

NORD DRIVESYSTEMS utviklet spesielt sine desentraliserte NORDAC ONSK 300P frekvensomformere for kravene til horisontal transportørteknologi innen intralogistikk og lager. Inverterne kjennetegnes av et integrert Ethernet-grensesnitt, IIoT-evne, full pluggbarhet og en kompakt design. Nå er effektområdet til NORDAC ON utvidet til 3 kW.

NORDAC ON frekvensomformere er en del av NORDs modulsystem og kan kombineres optimalt med produsentens motorer.

- NORDAC ON ble designet for applikasjoner med asynkronmotorer,
- NORDAC ON+ ble designet for kombinasjonen med høyeffektive IE5+ synkronmotorer.

Drevene kan brukes over et bredt hastighetsområde og gir dermed mulighet for variantreduksjon, for eksempel i store intralogistikksystemer. NORDAC ON er nå designet for effektområder på opptil 2,6 kW - NORDAC ON+ for opptil 3 kW. Begge har integrerte industrielle Ethernet-grensesnitt. Kommunikasjonsprotokollene, for eksempel Profinet, EtherNet/IP eller EtherCAT, kan enkelt stilles inn via parametere. Fastvareoppdateringer kan også implementeres via Ethernet. Dette gjør NORDAC ON/ON+ frekvensomformere optimalt egnet for integrering i IIoT-miljøer. Utstyret inkluderer også et diagnosegrensesnitt, M12-tilkoblinger for sensorer og aktuatorer og, med NORDAC ON+, et ekstra protokollbasert kodergrensesnitt som er godt beskyttet mot forstyrrelser.

Økonomisk plug-and-play-løsning
De plassbesparende desentraliserte inverterne kan integreres perfekt i transportbåndsystemer, noe som reduserer ledningsarbeidet betydelig sammenlignet med sentraliserte frekvensomformere. De pluggbare tilkoblingene gjør NORDAC ON/ON+ til en økonomisk plug-and-play-løsning for intralogistikkapplikasjoner. Inverterne egner seg for direkte motormontering eller for veggmontering.

Som med alle NORD frekvensomformere er NORDAC ON/ON+ utstyrt med en kraftig PLS for funksjoner nær frekvensomformeren. Den kan behandle data fra tilkoblede sensorer og aktuatorer, initiere kontrollsekvenser og kommunisere stasjons- og applikasjonsdata til kontrollsenteret, nettverkskomponenter eller til skylagring.

Valgfrie utvidelser
Følgende utvidelser er tilgjengelige for NORDAC ON omformere: Funksjonelle sikkerhetsfunksjoner som STO, interne bremsemotstander for dynamiske start/stopp-prosesser, og en integrert bremsekontroll, som styrer motorholdebremsen uten slitasje og sikrer pålitelig holding av stoppposisjonen kl. stillestående, for eksempel i skråtransportører.

Dens temperaturtoleranser fra -30 ° til +40 ° C, gjør NORDAC ON-serien også egnet for dypfrysing.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.