JB ERP crop

Bruker det skybaserte ERP-systemet på alt, fra kalkyle til faktura.

Fullstendig skybasert. Fullstendig papirløst.

På veggen ved hver av de 12 CNC-maskinene ute i produksjonen henger det en skjerm som er utstyrt med en web-basert ProdSys-app. JB Maskinering bruker det skybaserte ERP-systemet på alt. Fra kalkyle til faktura. Og når detaljer om tilbudet til kunden er lagt inn, og produktet er ferdig kalkulert, sendes tilbudet videre direkte fra ProdSys til kunden. 

Gründer og systembygger Sigurd Hildal hos PSIT Software AS som står bak ERP-systemet, uttaler helt ubeskjedent: – Når jærbuingene ser et behov, så skal det løses! Dette dreier seg om ekte Jær-holdning. På sine hjemmesider fremmer JB Maskinering AS at krav til ytelse og belønning etter innsats og resultat står sentralt i visjonen for fremtiden. Med en slik forretningsidè, og et selvpålagt krav om høy forretningsmoral, skal Bryne-bedriften markere seg som et betydelig, effektivt og lønnsomt firma. Og for å bli nettopp effektiv og lønnsom – ble et nytt ERP-system et viktig skritt på veien.

I jakten som fulgte skilte det skybaserte ProdSys seg raskt ut som favoritt. Fra ord til handling: Implementeringstiden, ble ganske kort.

Les hele artikkelen her.

Manglende sikkerhet IT crop

Ni av 10 IT-sikkerhetsledere vurderer å outsource IT-sikkerheten

Hevder at mange av verktøyene som er på plass ikke lenger benyttes

Ny undersøkelse fra Trend Micro avslører at svært mange IT-sikkerhetsverktøy aldri blir brukt og at outsourcing av IT-sikkerheten kan være et nødvendig tiltak fordi svært mange sliter med manglende tilgang på fagfolk. Den markedsledende IT-sikkerhetsleverandøren, Trend Micro, har lagt frem funnene fra en nylig undersøkelse, hvor det kommer frem at virksomheter kun har på plass 30 prosent av nødvendige sikkerhetsløsninger.

Les mer
Tools Slip og kapp crop

Hvordan lykkes med slip og kapp? Dette er ekspertens råd

En av faktorene i dette er å se på hvilket materiale du skal jobbe med

Nøkkelen til å lykkes med sliping og kapping handler mye om å velge riktig skive ut fra hva slags materiale du skal jobbe med og hvilken maskin du skal bruke. Du må også vite hva som er riktig teknikk og fremgangsmåte for best mulig resultat, og du må vite hvilke sikkerhetshensyn du må ta.

Les mer
Kiwa tank crop

Trygg drift av svovelsyretank krever jevnlig kontroll

Tankforskriften og en rekke andre lover og forskrifter griper inn i virksomheten

Kjemikaliedistributøren Acinor AS drifter blant annet en tankterminal for svovelsyre på Øra industriområde i Fredrikstad. Svovelsyretanken ble nylig inspisert av Kiwa, en inspeksjon som ifølge myndighetskrav skal foretas hvert femte år.

Les mer
Seco Suggest optimaliserer crop

Optimaliser verktøy- og skjæredata umiddelbart med Seco Suggest

Mottar operatøren kunnskapsbaserte anbefalinger

Kunder som bruker Seco Tools sparer tid brukt på prosessoptimalisering med raske verktøyanbefalinger via den nylig omarbeidede Suggest-applikasjonen. Suggest er en gratis nettressurs som er tilgjengelig 24/7.

Les mer