ABB vedlikehold crop

Skytjenesten skaper forutsigbarhet

Gjør drift og vedlikehold forutsigbart med ABB Ability™ Asset Manager

Asset Manager hjelper deg til å utføre drift- og vedlikeholdsarbeid ofte nok til å ivareta sikkerhet, produksjon og oppetid, og samtidig holde kostnadene bærekraftig for bedriften. ABB Ability™ Asset Manager er en toppmorderne skytjeneste for å optimalisere drift og vedlikehold.

Hvis du ønsker en demonstrasjon kontakt ABB. Skytjenesten er et verktøy som hjelper deg til å utføre drift- og vedlikeholdsarbeid ofte nok til å ivareta sikkerhet, produksjon og oppetid, og samtidig holde kostnadene bærekraftig for bedriften. Via din tilgjengelige nettleser kan du og annet nøkkelpersonell få full oversikt over det elektriske anlegget, hvor som helst og når som helst.

Asset Manager henter ut sanntidsdata fra utstyr i lavspennings- og mellomspenningsanlegg og sørger for at riktig informasjon kommer til riktig person til riktig tid. Skytjenesten skaper forutsigbarhet slik at du kan være i forkant ved bestilling av service, reservedeler og planlegging av nedstenging. For luftbrytere av typen Emax 2, som ofte har en svært kritisk funksjon i anlegget, tilbyr vi i tillegg helsetilstandsovervåking for prediktivt vedlikehold. Basert på avanserte algoritmer og målinger beregnes neste anbefalte servicedato. Det er mye som kan påvirke utstyret i anlegget og miljøet rundt bryteren er absolutt en viktig faktor å ta hensyn til. Bare ta en titt på bildet under.

ABB har en bred produktportefølje som utfører sanntidsmålinger og kan, over Modbus TCP og Modbus RTU, kontinuerlig dele data med skytjenesten. Du vil dermed få et øyeblikksbilde av anleggets helsetilstand, og etter hvert ha en viktig kilde til detaljert historikk for videre planlegging. Brukergrensesnittet til skytjenesten er designet slik at du enkelt får visualisert de dataene du ønsker. Ved å sette opp ditt eget dashbord kan du og andre brukere selv bestemme hvilke data som skal fremheves. Dashbordet settes sammen av moduler, også kalt widgets, slik at du kan skreddersy visningsbildet til å gi riktig informasjon som passer for deg og dine arbeidsoppgaver. Via dashbordet kan du raskt utføre nødvendige tolkninger og analyser for videre arbeid. Skytjenesten har flere titalls moduler du kan velge mellom og noen av disse er spesielt designet for overvåking av helsetilstanden til utstyret ute i anlegget. Bildet under viser et utdrag av disse modulene.

Vi i ABB har utviklet Asset Manager for å gi deg full oversikt over ditt lavspennings- og mellomspenningsanlegg slik at du kan optimalisere drift og vedlikehold, og holde bedriften konkurransedyktig i et krevende marked. Skytjenesten vil skape forutsigbarhet, informere riktig personell til riktig tid og gjøre det lettere å forvalte tilgjengelige ressurser på en fornuftig måte.

Det er lett å komme i gang, den eneste maskinvaren du trenger er en gateway til skytjenesten som kan settes opp på få minutter. Her har man to alternativer, enten integrerbar kommunikasjonsmodul for kompaktbrytere og luftbrytere eller ekstern gateway som i tillegg støtter andre ABB produkter.

 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

GH_mvest crop

Havlandet Havbruk AS signerer avtale med EG Maintenance for effektiv administrasjon av vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance. Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter. Derfor har Havlandet Havbruk og EG Maintenance nå signert en avtale for implementering av EG Maintenance-systemet.