Goodtech Halden crop

Overlevering til Nexans er planlagt i september 2023

Goodtech vinner kontrakt med Mekanisk Service for Nexans i Halden

Goodtech har inngått tre kontrakter med Mekanisk Service Halden AS (MSH) for leveranser til Nexans Norway AS sitt HVDC Expansion Project. MSH ble nylig tildelt en av hovedkontraktene i prosjektet og vil sammen med Goodtech ha ansvar for leveransen av nødvendig produksjonsutstyr.

Den totale verdien av kontraktene mellom Goodtech og MSH er på ca NOK 27 millioner. Prosjektet starter opp 3. januar 2022 og overlevering til Nexans er planlagt i september 2023. Når prosjektet er ferdig, vil Nexans ha en betydelig økt produksjonskapasitet for HVDC-kabler.

Goodtech sin kjernekompetanse innen utvikling av smarte produksjonsløsninger for industrien vil være sentralt for prosjektet. Selskapet vil bidra med et tverrfaglig team med ansvar for prosjektledelse, design, ingeniørtjenester og testing i forbindelse med idriftsettelse av anlegget.

Goodtech har sammen med MSH vist at lokale bedrifter har kompetanse og konkurransekraft nok til å vinne frem i sterk konkurranse med internasjonale aktører. Innkjøpssjef Lennart Wedel-Jarlsberg i Nexans bekrefter dette:

- Vi har samarbeidet med både Goodtech og MSH i lang tid, og har meget god erfaring med selskapene. Kvalitet og kompetanse er viktig når vi automatiserer og effektiviserer driften vår, og Goodtech og MSH leverte sitt tilbud i tråd med våre krav og forventninger.

Også konsernsjef Margrethe Hauge i Goodtech er fornøyd:

- Dette er et prosjekt der Goodtechs tverrfaglige kompetanse blir en svært viktig del av MSHs leveranse til Nexans. Prosjektet bekrefter også vårt gode og langvarige samarbeid med sluttkunden Nexans, og vi ser frem til jobben sammen med MSH i et spennende prosjekt.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer