Fossilfri jern crop

HydrogenPro bekrefter FEED-studie med Fortum og SSAB på 700MW fabrikk

HydrogenPro deltar som en del av Fortums FEED-studie, lansert tidligere i år. Fortum, et nordisk energiselskap fra Finland, og SSAB, en svensk stålprodusent, skal utforske mulighetene for å produsere direkte redusert jern med grønt hydrogen i Raahe, Finland.

Fossilfri jernsvamp er et viktig skritt på veien for å avkarbonisere stålindustrien. Den lanserte FEED-studien inkluderer å utforske muligheten for et hydrogenproduksjonsanlegg med en kapasitet på 700 MW. HydrogenPros del av FEED-studien er på minst 200 MW. Studien forventes å være fullført i første kvartal 2024, med endelig investeringsbeslutning forventet i andre halvdel av 2024.

– Vi er glade for å kunngjøre at vi er en del av denne FEED-studien, som manifesterer HydrogenPros sterke posisjon innen det grønne hydrogenområdet i Europa. Å levere vår ledende storskala elektrolysørteknologi til et helnordisk prosjekt er veldig spennende, og vi håper at Norden vil være en ledende aktør i hydrogenverdenen i fremtiden, sier administrerende direktør i HydrogenPro, Jarle Dragvik, og fortsetter:

– Stålindustrien regnes som en av de seks vanskelige sektorene på veien mot en lav- karbonsamfunnet, og vi er stolte av å samarbeide med Fortum og SSAB for å utforske hvordan grønt hydrogen kan bidra til avkarbonisering av stålproduksjon. 

Les mer om FEED-studien på Fortums nettside: Fortum utforsker forutsetninger for fossilfri hydrogenproduksjon ved SSABs anlegg i Raahe 

Dette er den andre FEED-studien rapportert av HydrogenPro den siste måneden, og selskapets pågående FEED-studier utgjør nå mer enn 1,2 GW.

NORD-baggage-transport crop

NORD DRIVESYSTEMS på interflyplass Europa Effektiv drivteknologi for bagasjehåndtering

Enten du sjekker inn, sorterer, høyhastighetstransport eller gjenvinning av bagasje – NORD DRIVESYSTEMS tilbyr passende kjøreløsninger for alle bagasjehåndteringsapplikasjoner. Av og til transporteres bagasjegjenstander av varierende vekt over lange avstander og med ujevne mellomrom.

Ragasco - Effektivare lagerstyrning och mindre svinn crop

Effektiv lagerstyring og redusert svinn med HxGN EAM

Hexagon Ragasco, verdensledende produsent av kompositt gassbeholdere, har oppnådd stor suksess gjennom effektiv og automatisert produksjon med minimal nedetid. Prevas har bistått med implementering av lagerstyring i HxGN EAM. 

UR Kameleon[1]

Stor interesse for den nye roboten fra Universal Robots

Det er ikke hver dag det lanseres helt nye roboter i Norge, men 24. august var det folksomt i det splitter nye Kameleonhuset på Åros i Asker kommune. Da inviterte Kameleon Robotics til Norgeslansering av den helt nye samarbeidende roboten UR20 fra Universal Robots.

Dormer E55 - Power Tool Taps crop

Dormer Pramet tilbyr større utvalg av sporing, runde HSS-verktøy og vedlikeholdsløsninger

Dormer Pramet utvider produktporteføljen for sporing og avstikking og introduserer nye HSS-bor, gjengetapper og vedlikeholdsverktøy med høstens produktlansering.