cof

Varighet frem til og med 2025, med opsjon frem til 2029

IKM Elektro tildelt sin største kontrakt noensinne fra Equinor

Kontrakten innebærer reparasjon, overhaling og vedlikehold av elektriske motorer og generatorer på alle installasjoner hvor Equinor er operatør. I tillegg er reparasjon av annet elektrisk utstyr, termografering og tilstandskontroll inkludert.

Kontrakten har en varighet frem til og med 2025, med opsjon frem til 2029. Kontraktens verdi er på opptil 100 mill. NOK pr år.

«-Vi setter stor pris på tilliten Equinor har vist oss ved å tildele denne kontrakten til IKM Elektro. Vi har i mange år jobbet for bli en ledende aktør innen motorvedlikeholdstjenester og opplever at denne kontrakten bekrefter at vi har lyktes med vår satsing her.» sier daglig leder Øystein Stjern

IKM Elektro sin virksomhet er primært rettet mot olje- og gassindustrien der selskapets tjenester er, motorvedlikehold, Ex inspeksjon, tilstandskontroll og elektrisk installasjon, service og vedlikehold.

«-De siste årene har vi fokusert på å bygge selskapet rundt vår kjernekompetanse og skaffe oss partnere som utfyller oss på andre områder. Som et eksempel har vi signert en gjensidig avtale med ABB som gjør at vi har mulighet til å dra nytte av deres kompetanse på større motorer og generatorer. Vi tror dette er en god modell og at slike forretningsmodeller gjør at den totale kostnaden for kundene blir redusert.» forteller Øystein Stjern videre.

Jan Erling Kleppe hos ABB bekrefter dette.

«-IKM har vært og vil være en god partner for oss innen olje og gass markedet. Vi har kvalifisert deres verksted til en høyere standard enn hva bransjenorm er og har utelukkende gode erfaringer med arbeid de har utført for oss til nå. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med IKM Elektro.»

IKM Elektro har siden 2015 inngått flere større avtaler med EPC kontraktører, riggselskaper og operatørselskaper på norsk sokkel. Markedet har i tidligere år vært preget av for lite konkurranse og for få aktører. IKM Elektro posisjonerte seg derfor strategisk inn her i slutten av 2014. IKM Elektro etablerte også et kontor i Hammerfest i denne perioden for å være forberedt på veksten i nordområdene.

 «-Det å kunne synligjøre merverdi for kundene knyttet til effektive arbeidsprosesser og eksempelvis rapportering direkte i kundens systemer, har vært en viktig faktor for å lande disse avtalene fordi kosten måtte ned.» avslutter Øystein Stjern

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

GH_mvest crop

Havlandet Havbruk AS signerer avtale med EG Maintenance for effektiv administrasjon av vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance. Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter. Derfor har Havlandet Havbruk og EG Maintenance nå signert en avtale for implementering av EG Maintenance-systemet. 

elkem-thamshavn-plant crop

Vi skal bli bedre enn World Class

Elkem er på World Class nivå i det meste de gjør. Divisjonen Silicon Products, hvor Fahad Rehman er vedlikeholdsdirektør, har mange kompetente og lojale medarbeidere. – Vi tok et meget kritisk blikk på oss selv, sa Rehman til Min Drift & Vedlikehold. Konklusjonen var at vi kunne bli bedre innen vedlikehold. Blant annet ved å ta godt vare på de ansatte og å sette klare mål. 

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.