NORD-surface-treatment crop

Korrosjonsbestandighet tilsvarende rustfritt stål

Drivspesialisten NORD DRIVESYSTEMS leverer et bredt spekter av drivløsninger laget av aluminium for emballasjeindustrien. For nesten alle drivkomponenter tilbyr selskapet også overflatebehandlingen nsd tupH. Dette gjør drivteknologien spesielt korrosjonsbestandig og robust.

Med nsd tupH tilbyr NORD DRIVESYSTEMS en spesiell behandling, som gjør drivflater med aluminiumshus spesielt korrosjonsbestandige, i likhet med rustfritt stål. Dette er ikke et belegg, men en behandling basert på en elektrolytisk prosess som skaper et beskyttende lag som er permanent bundet til underlagsmaterialet. Så ingenting kan løsne eller flasse av. Drives med nsd tupH overflatebehandling er i stor grad motstandsdyktige mot syrer og alkalier, og enkle å rengjøre.

nsd tupH: Fordeler fremfor rustfritt stål
- Mer kostnadseffektivt
- Tilgjengelig for et større produktspekter laget av aluminium
- Aluminium gir bedre varmeledningsevne og sørger for lavere temperaturer i gir/motorkomponenter
- Aluminium er lettere enn rustfritt stål

Ytterligere applikasjoner og bransjer
NORD tilbyr nsd tupH for et bredt spekter av bransjer. Overflatebehandlingen er ikke bare optimalt egnet for bruk i hygienisk kritiske områder i næringsmiddel-, drikke-, emballasje-, farmasøytisk eller kjemisk industri, men også for bruk i ekstremt fuktige miljøer, for eksempel i bilvaskeanlegg eller vannverk, eller i maritime og kystområder.
"nsd tupH overflatebehandling har allerede bevist sin kvalitet i en rekke praktiske anvendelser i næringsmiddel- og farmasøytiske selskaper", sier Jörg Niermann, markedssjef. «I et selskap som foredler sjømat og skalldyr har teknologien vist seg under spesielt harde forhold.» Her tar saltvann spesielt mye på drivkomponentene slik at de tidligere støpejernsversjonene måtte byttes ut etter ett eller to år. De nsd tupH-beskyttede enhetene har imidlertid blitt brukt i lang tid nå.

 

Ragasco - Effektivare lagerstyrning och mindre svinn crop

Effektiv lagerstyring og redusert svinn med HxGN EAM

Hexagon Ragasco, verdensledende produsent av kompositt gassbeholdere, har oppnådd stor suksess gjennom effektiv og automatisert produksjon med minimal nedetid. Prevas har bistått med implementering av lagerstyring i HxGN EAM. 

UR Kameleon[1]

Stor interesse for den nye roboten fra Universal Robots

Det er ikke hver dag det lanseres helt nye roboter i Norge, men 24. august var det folksomt i det splitter nye Kameleonhuset på Åros i Asker kommune. Da inviterte Kameleon Robotics til Norgeslansering av den helt nye samarbeidende roboten UR20 fra Universal Robots.

Dormer E55 - Power Tool Taps crop

Dormer Pramet tilbyr større utvalg av sporing, runde HSS-verktøy og vedlikeholdsløsninger

Dormer Pramet utvider produktporteføljen for sporing og avstikking og introduserer nye HSS-bor, gjengetapper og vedlikeholdsverktøy med høstens produktlansering.

Fossilfri jern crop

HydrogenPro bekrefter FEED-studie med Fortum og SSAB på 700MW fabrikk

HydrogenPro deltar som en del av Fortums FEED-studie, lansert tidligere i år. Fortum, et nordisk energiselskap fra Finland, og SSAB, en svensk stålprodusent, skal utforske mulighetene for å produsere direkte redusert jern med grønt hydrogen i Raahe, Finland.

Les mer