NORD-surface-treatment crop

Korrosjonsbestandighet tilsvarende rustfritt stål

Drivspesialisten NORD DRIVESYSTEMS leverer et bredt spekter av drivløsninger laget av aluminium for emballasjeindustrien. For nesten alle drivkomponenter tilbyr selskapet også overflatebehandlingen nsd tupH. Dette gjør drivteknologien spesielt korrosjonsbestandig og robust.

Med nsd tupH tilbyr NORD DRIVESYSTEMS en spesiell behandling, som gjør drivflater med aluminiumshus spesielt korrosjonsbestandige, i likhet med rustfritt stål. Dette er ikke et belegg, men en behandling basert på en elektrolytisk prosess som skaper et beskyttende lag som er permanent bundet til underlagsmaterialet. Så ingenting kan løsne eller flasse av. Drives med nsd tupH overflatebehandling er i stor grad motstandsdyktige mot syrer og alkalier, og enkle å rengjøre.

nsd tupH: Fordeler fremfor rustfritt stål
- Mer kostnadseffektivt
- Tilgjengelig for et større produktspekter laget av aluminium
- Aluminium gir bedre varmeledningsevne og sørger for lavere temperaturer i gir/motorkomponenter
- Aluminium er lettere enn rustfritt stål

Ytterligere applikasjoner og bransjer
NORD tilbyr nsd tupH for et bredt spekter av bransjer. Overflatebehandlingen er ikke bare optimalt egnet for bruk i hygienisk kritiske områder i næringsmiddel-, drikke-, emballasje-, farmasøytisk eller kjemisk industri, men også for bruk i ekstremt fuktige miljøer, for eksempel i bilvaskeanlegg eller vannverk, eller i maritime og kystområder.
"nsd tupH overflatebehandling har allerede bevist sin kvalitet i en rekke praktiske anvendelser i næringsmiddel- og farmasøytiske selskaper", sier Jörg Niermann, markedssjef. «I et selskap som foredler sjømat og skalldyr har teknologien vist seg under spesielt harde forhold.» Her tar saltvann spesielt mye på drivkomponentene slik at de tidligere støpejernsversjonene måtte byttes ut etter ett eller to år. De nsd tupH-beskyttede enhetene har imidlertid blitt brukt i lang tid nå.

 

871509936

Uddeholm sparer energi ved hjelp av systemer fra Prevas

FOCS kan beskrives som et overvåkende kontrollsystem

Uddeholm velger å utvide eksisterende installasjon av FOCS, et ovnsstyrings- og optimaliseringssystem som er utviklet av Prevas, til ytterligere 20 ovner. Utrullingen pågår fra og med første kvartal 2023 til og med første kvartal 2024. Fra før er løsningen installert på 10 ovner.

Les mer
Fossilfri jern crop

HydrogenPro bekrefter FEED-studie med Fortum og SSAB på 700MW fabrikk

HydrogenPro deltar som en del av Fortums FEED-studie, lansert tidligere i år. Fortum, et nordisk energiselskap fra Finland, og SSAB, en svensk stålprodusent, skal utforske mulighetene for å produsere direkte redusert jern med grønt hydrogen i Raahe, Finland.

Les mer
Karbonfangst skogn crop

Vellykket 3000-timers milepæl for karbonfangst

Piloten har vist solid ytelse knyttet til industriell robusthet

Ocean GeoLoop AS kunngjør i dag en vellykket passering av milepæl 3000 timers drift av karbonfangstpiloten ved Norske Skog Skogn. Selskapet er nå klar til å forfølge kommersielle avtaler.

Les mer
MDV 03 2023 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 03 2023 er publisert

Samarbeid er et stikkord som blir sentralt i fremtiden. Det gjør også endringsvillighet. Endringsledelse vil bli like viktig som teknologiledelse. Teknologi er uten verdi hvis fagfolkene ikke følger og utnytter mulighetene som tilbys.

Les mer