
Programmeringskonseptet utnytter kunnskap og erfaring som KUKA har bygd opp
KUKA.AppTech gjør programmering både enklere og raskere
Rask og sikker programmering i kombinasjon med stor enkelhet – det er hva konseptet KUKA.AppTech handler om. – Det er en veldig praktisk løsning som tar robotprogrammeringen til et nytt og svært brukervennlig nivå, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic.
Det som gjør KUKA.AppTech spesiell, er en oppbygging i moduler. Programvaren bruker forhåndsdefinerte strukturer og sekvenser. Dette kan i korthet sammenlignes med tiden for 30 år siden, da hjemmedatamaskinene gikk fra å kreve en viss kunnskap i programspråk, til at Microsofts Windows-miljø og Apple-datamaskinene slo gjennom.
– Vi snakker om en sterk forenkling, der du ikke trenger eksamen fra en teknisk høyskole for å programmere. Også nybegynnere på roboter henger med, sier Micael Amandusson.
I drift på rekordtid
Men KUKA.AppTech gjør det ikke bare enklere. Den gjør det også raskere.
– Robotene er i drift på rekordtid. Tidsbesparelsen er omtrent 30 prosent.
En annen finesse er muligheten til å jobbe offline. Den som arbeider med roboten kan teste bevegelser og bygge opp sekvenser rett fra PC-en sin, uten engang å ha roboten tilgjengelig.
KUKA.AppTech består som sagt av en rekke programmoduler, og disse inneholder funksjonalitet som normalt kreves av sluttbrukere i de fleste applikasjoner. Eksempler på dette er PLC-integrering, hjemkjøring etter kollisjon, automatisk forandring av lastdata, for å nevne noen.
Det smarte programmeringskonseptet utnytter kunnskap og erfaring som KUKA har bygd opp i løpet av årene, under utformingen av ulike industrielle anvendelser. Disse styringskonseptene er brukt til å skape modulene i programvaren.
Smart også for eksperter
Men en mer dreven robotprogrammerer trenger ikke å føle seg begrenset av de ferdige modulene.
– Bevegelsesrutinene og sekvensene kan bygges ut og programmeres for den som ønsker det, sier Micael Amandusson, som mener at KUKA.AppTech er mye mer enn en lettelse for nybegynnere.
– Programbiblioteket har mye å tilby for mer rutinerte programmerere. Det fungerer svært bra også for mer avanserte løsninger og gir en stor tidsbesparelse, sier han.
116 millioner til innovasjonsprosjekter i industri- og tjenestenæringer
10 prosjekter i ulike bedrifter fikk midler fra Forskningsrådet i november og desember og nå settes det i gang innovasjonsprosjekter som blant annet skal optimalisere prosesser for bærekraft og mindre utslipp innenfor alt fra offshoreindustrien til metallurgi og helse.
FANUC NORDIC inngår partnerskap med Johan Nordström Verktøysmaskiner AB / AS
FANUC Nordic har gleden av å kunngjøre samarbeidet med Johan Nordstrøm Verktøymaskiner AB/AS (JN Maskiner) når de overtar som forhandler av ROBOCUT- og ROBODRILL- i Sverige og Norge, med start 1. januar 2025. Denne nye alliansen kommer ettersom Star Servus trekker seg etter år med vellykkede bidrag til FANUC`s EDM-virksomhet i Sverige og legger også til FANUC ROBODRILL porteføljen.
90 millioner til norsk satsing på mikrobrikker
Et nytt kompetansesenter vil gjøre det enklere for bedrifter og forskningsorganisasjoner å få tilgang til teknologi og infrastruktur i Norge og Europa. SINTEF, fire norske universiteter og Electronics Coast er utpekt som ett av 27 europeiske kompetansesentra for mikrobrikker, med støtte fra EU og Forskningsrådet. USA, Kina og EU investerer tungt i design, utvikling og produksjon av mikrobrikker, som er strategisk viktige i nesten alle næringer fra helse til energi, industri, havbruk, transport og forsvar.
SSG ekspanderer til Norge – fortsetter å styrke sikkerheten i industrien
SSG Standard Solutions Group, Nordens ledende leverandør av digitale tjenester for sikrere industrier, tar nå et nytt skritt i sin internasjonale vekst ved å etablere seg i Norge. "Vi har allerede flere kunder i Norge og ser store muligheter for å bidra enda mer til å forbedre arbeidsmiljøet i norsk industri," sier SSGs CEO, Pål Bakken.