KUKA_Smart Industri_2022 crop

Systemintegrator bygge opp hele produksjonslinjer direkte i standard bærbar PC

KUKA Nordic fokuserer på programvare og More Than Robots under Smart Industri i Lillestrøm

23. mai starter Smart Industri på Lillestrøm i Oslo og KUKA er på stedet. I tillegg til robotnyheter, fokuserer selskapets stand på programvare for simulering og løsninger for industri 4.0. – Vi har flere smarte programvare og tjenester som gjør arbeidet mye enklere for systemintegratorer og sluttkunder, sier Frode Grimsbø, salgssjef i KUKA Nordic Norway.

KUKA vil blant annet vise frem samarbeidsroboten LBR iisy, som er demonstrert i standen. En robot som egner seg for håndtering – i næringsmiddelindustrien så vel som verkstedindustrien, med mer.
– Til den har vi et helt nytt operativsystem, iiQKA, som krever betydelig lavere forkunnskaper sammenlignet med tidligere versjoner, sier Frode Grimsbø.
– Klar til bruk direkte fra papp!
Hovedtemaet under KUKAs deltagelse på Smart Industri-messen er imidlertid det de kaller More Than Robots – selskapet er dyktige på å utvikle smart programvare som gjør tilbudet betydelig større enn bare robotene i seg selv.

Fabrikkgodkjenning I laptop
KUKA har en rekke ulike løsninger for industri 4.0 og virtuell idriftsetting. Operativsystemene gir full kontroll over robotenes ytelse, med ulike måleverdier samt overvåking av vedlikeholdssykluser med mer.


Et annet eksempel er simuleringsprogrammet KUKA.Sim
Med den kan en systemintegrator bygge opp hele produksjonslinjer direkte i en standard bærbar PC – med spesifikke roboter, transportbånd og alt annet utstyr som trengs. Applikasjonen kan deretter testes i datamaskinen, med full kontroll over viktige parametere.
– En systemintegrator kan i prinsippet få en fabrikkaksept før en enkelt robot kjøpes inn.
På Smart industri deltar også noen av KUKA Nordic sine systempartnere: Welmax AS, Intek Engineering AS, Viddal Automation, Amatec AS og Pioneer Robotics AS, og etter to år med Teams-møter gleder Frode Grimsbø seg til å være tilstede på messen i Lillestrøm.
– Det har vært en lang pause under pandemien. Det skal bli veldig hyggelig å møte kundene våre IRL igjen, sier Frode Grimsbø.

Om KUKA Nordic Norway
KUKA er et globalt automatiseringsselskap med en omsetning på rundt 3,3 milliarder euro og omkring 14 000 ansatte. Som en av verdens ledende leverandører av intelligente automatiseringsløsninger, tilbyr KUKA kundene alt de trenger fra en enkelt kilde: fra roboter og celler til helautomatiske systemer for bilindustri, elektronikk, metall og plast, matvarer,
e-handel / detaljhandel og medisinske systemer. 

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.