KUKA palletering crop

Selskapet har klart å senke energiforbruket i Quantec-serien med 40 prosent

KUKA tar et nytt skritt innen palletering

– roboten Quantec PA-2 skaper flere nye muligheter. Raskere, med oppgraderte vektklasser og med hygieniske oljer som tilvalg – nå er KUKAs nye palleteringsrobot på plass i sortimentet.
– Den utgjør en skikkelig facelift fra den tidligere modellen (Quantec PA), men uten at vi øker prisen, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic.

En annen fordel med den oppgraderte palleteringsroboten Quantec PA-2 er at den fungerer sammen med KUKAs nye styresystem KRC5, noe som betyr at den er garantert reservedeler for fremtiden.
– Dette er også en av de aller raskeste palleteringsrobotene på markedet, sier Micael Amandusson.

Lavere energiforbruk
I tillegg er den energioptimert, en egenskap som gjelder generelt for KUKAs roboter.
I de siste ti årene har selskapet klart å senke energiforbruket i Quantec-serien med 40 prosent, noe som gir sluttkundene økt konkurransekraft.
– Konkurransekraft er noe vi i stadig større grad setter fokus på, fordi det blir viktigere og viktigere for dem som kjøper produktene våre. Ser du på en livsløpskostnad (TCO – Total Cost of Ownership) over 14 år, som er et vanlig tidsperspektiv for et eierskap på roboter, utgjør energiforbruket hele 30 prosent av kostnaden.
Det er en stor fordel at Quantec PA-2 også er å få med hygieniske oljer (Quantec PA-2 HO).
Næringsmiddelhåndtering er et område KUKA satser på, og skal en robot kunne brukes i dette segmentet, er hygieniske oljer et krav.

Enkel programmering
Roboten kan programmeres med KUKA.PalletTech, en programvare som er svært enkel å bruke, og som ikke krever forkunnskaper i robotprogrammering. Med KUKA.PalletTech er det mulig å skape avanserte og konkurransedyktige palleteringer, uten at det er vanskeligere enn å håndtere en vanlig PC – en slags automatisering av automatiseringen, ifølge Micael Amandusson.
– Kombinasjonen gjør at vi kan tilby en palleteringsprosess i verdensklasse, sier han.

KUKA.PalletTech håndterer alle eksisterende kombinasjoner for palletering:
• Single pick og single place.
• Single pick og multi place.
• Multi pick og multi place
Gripeverktøyet kan definere opptil 32 forskjellige soner, bruke 8 forskjellige innmatingsstasjoner og opptil 21 forskjellige utmatingsstasjoner. Når det gjelder antall ulike laster, paller og mellomlegg den kan håndtere, går grensen ved 999.

Fem aksler i stedet for fire
Også når det gjelder vektklassene – 140, 180 og 240 kilo – er Quantec PA-2 en oppgradering i forhold til sin forgjenger, som nå fases ut av sortimentet.
Til forskjell fra andre palleteringsroboter på markedet mangler Quantec PA-2 dessuten parallellstag og har fem aksler i stedet for fire, som ellers er vanlig. Løsningen gjør roboten mindre følsom for kollisjoner med annet utstyr, noe som gir mindre sårbarhet og høyere driftssikkerhet.
– Parallellstag har en tendens til å bøye seg ved kollisjoner, noe som krever at deler byttes ut. Quantec PA-2 trenger bare en enkel omkalibrering hvis ulykken skulle være ute og den kommer ut av posisjon, sier Micael Amandusson.

Om KUKA Nordic Norway
KUKA er et globalt automatiseringsselskap med en omsetning på rundt 2,6 milliarder euro og omkring 14 000 ansatte.
Som en av verdens ledende leverandører av intelligente automatiseringsløsninger, tilbyr KUKA kundene alt de trenger fra en enkelt kilde: fra roboter og celler til helautomatiske systemer for bilindustri, elektronikk, metall og plast, matvarer, e -handel / detaljhandel og medisinske systemer.
Selskapet har hovedkontor i Augsburg, Tyskland.

 

Seco Solar Panel Installation Seco India crop

Secos miljøfond har støttet bærekraftsmål i mer enn et tiår

For å sikre selskapets bidrag til å redusere klimaendringer og negative miljøpåvirkning lanserte Seco Tools et miljøfondet Green Investment Fund i 2012. Siden den gang har det grønne fondet støttet investeringer innen et bredt spekter av bærekraftsprosjekter, som har begrenset miljøpåvirkningen til selskapet.

Les mer
NORD-IE5plus-synchronous-motor crop

Energieffektivitet opp til IE5+ Effektiv, kompakt og pålitelig

Har høy virkningsgrad over et bredt dreiemomentområde

Den nye IE5+ motorgenerasjonen fra NORD DRIVESYSTEMS garanterer det høyeste nivået av effektivitet og driftssikkerhet, takket være IE5+ teknologi. Det kombinerer fordelene med det modulære systemet med mulighetene for versjonsreduksjon og gir et vesentlig bidrag til å redusere de totale eierkostnadene (TCO).

Les mer
MDV 02 2022 kolasj crop

Min Drift og Vedlikehold 02 2022 er publisert

Norsk industri ha svært gode muligheter til å bli ledende i det grønne skifte. Mange initiativer er tatt for å produsere batterier, med energi som er produsert uten at det blir frigjort CO2. Andre grønne industrier er også aktuell for norsk industri. Som produksjon av energibæreren hydrogen. Det snakkes om grått hydrogen, produsert fra naturgass uten fangst av CO2

Les mer
Spirax Andrew Mines WMFTS crop

Watson-Marlow Fluid Technology Group endret navn til Watson-Marlow Fluid Technology Solutions

Watson-Marlow Fluid Technology Group – en del av Spirax-Sarco Engineering plc, et FTSE 100-selskap – kunngjør i dag at de har endret navn til Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS). I takt med at selskapet utvikler seg for å møte behovene i de sektorene selskapet betjener etter en periode med god global vekst, inngår navneendringen i en strategi for å levere ende-til-ende-løsninger for væskestyring til kundene sine.

Les mer