KUKA 2020_2 crop

Sammen med partnerne våre ser vi med stor optimisme på de kommende årene

KUKAs ekstraordinære grønne år

2020 ble året da KUKA Nordic med glede kunne notere seg at produksjonen av elektriske drivsystemer for kjøretøy, fartøy og andre maskiner virkelig skjøt fart i Norden.

KUKA Nordic har levert løsninger og produkter til både sluttkunder og systempartnere, der leveransene er gjennomført med fokus på grønt skifte for industri og samfunn.

Blant disse prosjektene finner vi to av verdens største batterifabrikker rettet mot den maritime sektoren. De produserer batterisystemer til fremdrift av fartøy og ligger i Trondheim og Bergen.

Et nordisk selskap bestilte roboter som skulle brukes til å montere aggregater for produksjon av hydrogengass. Hydrogengass kommer til å være et viktig ledd i den elektriske omstillingen og muliggjøre at blant annet tunge kjøretøy kan elektrifiseres.

I Sverige fikk selskapet en ordre på roboter for friksonssveising (FSW) fra en større lastebilprodusent. Også der er det elektrifisering som er i fokus – robotene skal brukes til å sette sammen batterier.

Til en kunde i Finland leverte vi roboter til to batterifabrikker, sier Joacim Lorentsson, Konsernsjef KUKA ClusterNordic & Russia.

– I tillegg leverte vi laser- og håndteringsroboter til et svensk batterilaboratorium. Alt i alt ser vi dette som et resultat av vår satsing på forskning og utvikling av nye teknologier og produksjonsmetoder. Det betyr at vi kan tilby både partnere og sluttkunder produkter og løsninger som ligger i absolutt forkant, for produksjon av komponenter til elektriske drivsystemer, som batterier, brenselceller og elektriske drivsystemer.

Sammen med partnerne våre ser vi med stor optimisme på de kommende årene og det fortsatte grønne energiskiftet som skjer i industri- og transportsektoren.

Å være med og bidra til dette grønne skiftet er en ekstra bonus i arbeidet vårt, og slik det ser ut akkurat nå, kommer det bare til å bli mer av dette.

 

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.