KUKA PalletTech crop

Enkelheten er noe som gjør en stor forskjell ute hos sluttkundene

KUKAs nye programvare for palletering innebærer et paradigmeskifte

Den nye programvaren KUKA.PalletTech er sluttkundens beste venn. Den gjør det enkelt å definere hvor palleteringer skal skje, selv uten kunnskap om robotprogrammering. – Programvaren er fullt og helt brukertilpasset, på samme måte som PC-ene våre og andre vanlige applikasjoner vi bruker i hverdagen, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA. 

For KUKA var det visse ting som var viktigere enn andre da de utviklet KUKA.PalletTech.
– Den skulle være ekstremt enkel å ha med å gjøre; enkel å lære seg, enkel å bruke, enkel å drifte. Og her skulle vi ikke kompromisse på noe som helst, det har vi stått fullt og fast på, sier Micael Amandusson.

Lett tilgjengelige grensesnitt
Nå lanseres programvaren som fungerer sammen med KUKAs systemprogramvarer 8.6 og 8.7. Den fungerer også med så å si hele KUKAs robotprogram.
– De kollaborative robotene våre er de eneste unntakene her, pluss SCARA- og Delta-robotene.
KUKA.PalletTech erstatter den eldre programvaren KUKA.Flexpal fullt ut, men er betydelig enklere å bruke. Nå er det ikke behov for programmeringskunnskaper i det hele tatt. Alle konfigurasjoner skjer i lett tilgjengelige grensesnitt som ikke er vanskeligere å forstå seg på enn skriverinnstillingene på hjemme-PC-en din. 

Stor forenkling for både sluttkunder og integratører
Enkelheten er noe som gjør en stor forskjell ute hos sluttkundene, ifølge Micael Amandusson.
– Også for systemintegratørene våre blir det enklere og raskere å lage avanserte og konkurransedyktige palleteringsløsninger, sier han.
For selv om robotprogrammet genereres automatisk av PalletTech, finnes det entry-points i programmet der integratøren kan gjøre tilpasninger og tillegg.

KUKA.PalletTech håndterer alle eksisterende kombinasjoner for palletering:

  • Single pick and single place
  • Single pick and multi place
  • Multi pick and multi place 

Gripeverktøyet kan definere opptil 32 forskjellige soner, bruke 8 forskjellige innmatingsstasjoner og opptil 21 forskjellige utmatingsstasjoner. Når det gjelder antall ulike laster, paller og mellomlegg den kan håndtere, går grensen ved 999.

Innstilling direkte fra håndkontroll
Men all ære til ytelsen – den største gevinsten er nettopp at den nye programvaren er så enkel å håndtere, og at en stor del av innstillingene kan gjøres direkte fra systemets håndkontroll.
Ifølge Micael Amandusson er dette et slags gjennombrudd for en helt ny tankegang innen moderne industri, der ting som tidligere krevde stor teknisk kompetanse i stadig større grad kan utføres ved hjelp av svært enkle og intuitive grensesnitt.
– Vi er svært fornøyde med hvordan det ble. Jeg ser frem til å få se KUKA.PalletTech i bruk ute hos sluttkundene våre, sier han.
 

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer