KUKA DeviceConnect crop

Å lære seg å bruke informasjonen er en modningsprosess

KUKAs programvare løfter robotene inn i fremtiden

For å oppnå industri 4.0 fullt ut må produksjonsutstyr være tilkoblet og distribuere data. Og det må skje mer eller mindre sømløst mens produksjonen er i gang. Denne store mengden data utgjør grunnlaget for preventivt vedlikehold, maskinlæring og prosessoptimering.

– Dette er akkurat det vår programvare KUKA.DeviceConnector gjør. Den er en fantastisk muliggjører, sier Micael Amandusson, Channel Manager i KUKA Nordic.

Alle driftsdataene som KUKA.DeviceConnector samler inn på ett enkelt sted, sekund etter sekund, er det i og for seg mulig å få frem manuelt. – Ja, hvis du er innstilt på å legge ned hundrevis av ingeniørtimer, sier Micael Amandusson.

Flere bruksområder
Med KUKA.DeviceConnector samles dataene inn lynraskt og distribueres via en av kommunikasjonsprotokollene OPC UA eller MQTT.
– Den vanligste i vår del av verden er OPC UA. Men begge er standardiserte måter å formidle data på mellom produksjonsutstyr, innen produksjonsutstyr og oppover i hierarkiene, sier Micael Amandusson.
Det er flere bruksområder der KUKA.DeviceConnector forenkler på en avgjørende måte:

  • Asset management. Å holde orden på hvilke roboter som brukes, med alt fra serienummer til nettverksadresser og hvilken programvare de har.
  • Condition monitoring. Innsamling av driftsdata. For eksempel hvilken last roboten håndterer, hvilke vinkler robotarmene har, og temperaturen til servomotorene.
  • Communication. Hvilket eksternt utstyr er koblet til robotene? Inn- og utganger, eksterne signaler med mer.
  • Safety. Kontroll på om roboten har utført bremsetestene sine, hvilken sikkerhetsmodus den er i ved nødstopp, om sikkerheten er like bra som ved levering, og mer.

Den enkleste versjonen, KUKA.DeviceConnector Preinstalled, er med som standard når roboten kjøpes inn. Med den går det an å se hvilken informasjon som er tilgjengelig. Men for å kunne benytte seg av dataene fullt ut, kreves en av de to lisensierte versjonene – Standard eller Full – med ulik grad av kompleksitet.

En prosess som lønner seg
Alt dette gir mulighet for å analysere og trekke konklusjoner, og dermed oppnå fordeler som redusert energibruk, kortere syklustider, diagnostisering av feil før de blir til alvorlige problemer og så videre.
– Å lære seg å bruke informasjonen er en modningsprosess som skjer i flere trinn, men en prosess som er vel verdt å gå gjennom, sier Micael Amandusson.
Ifølge ham muliggjør KUKA.DeviceConnector den maskinlæringen som er en av hjørnesteinene innen kunstig intelligens.
– Om ti år kommer dette til å være en selvfølge. Og den som er raskest ut med å blir gode til det, kommer til å ha en enorm konkurransefordel, sier han.

 

NORD-Cazaux-Rotorflex-Drehkolbenpumpe-crop

Driv teknologi for desentraliserte frittstående applikasjoner

Omformeren sikrer jevn start og stopp av motoren

NORD DRIVESYSTEMS leverer også applikasjonsoptimaliserte drivsystemer for kompakte mobile maskinsystemer som pumper eller vifter opp til 22 kW. For drift med variabel hastighet på slike maskiner som ofte bare har en eller noen få drivakser, kan NORDAC FLEX SK 200E frekvensomformeren monteres direkte på motoren eller i nærheten av motoren på maskinen.

Les mer
1157956591

SAP Carbon Footprint Management hjelper bedrifter med omstilling til økt bærekraft

Datadrevne tilnærming gjør det mulig for bedrifter å arbeide med bærekraft

SAP har lansert SAP Product Footprint Management, en ny skybasert løsning for selskaper som kan beregne CO2-avtrykket til produkter i hele verdikjeden. Løsningen tar hensyn til hele produktets livssyklus, hjelper bedrifter med å rapportere miljøpåvirkningen av produktene sine til regulerende myndigheter og resulterer i at produktene blir mer bærekraftige.

Les mer
Tools Bore hull crop

Kunsten å bore i metall

Før du begynner på selve boringen er det viktig å sørge for sikkerheten

Boring av et perfekt hull starter med å velge ut riktig bor i forhold til materialet og bormetoden du skal bruke. TOOLS har et svært bredt utvalg av metallbor, og du vil garantert finne det som passer perfekt til hullet du skal bore.

Les mer
KUKA_Rob_KMP_600-S_diffDRive crop[1]

Sterk satsing på mobile plattformer

Plattformen er lett å tilpasse til resten av enhetene i systemet

Ny modell med flere nye, smarte løsninger i KUKAs sortiment. Med den nye autonome plattformen KMP 600 S-diffDrive fyller KUKA tomrommet i lastekapasitet (600 kilo) mellom de tidligere lanserte KMP 200 og KMP 1500 (200 henholdsvis 1500 kilo), i sitt utvalg av autonome kjøretøy.

Les mer