Glava sjef crop

Det er imponerende at en industribedrift har klart bygge så sterke merkevarer

Lars Gaustad blir ny sjef for GLAVA, WEBER og GYPROC

Lars Gaustad skal overta for Jon Karlsen, som har vært administrerende direktør de siste 13 årene. Lars starter i jobben i mai, og skal i en periode jobbe i tospann med Jon, før han overtar spakene som administrerende direktør fullt og helt i august.

- Jeg har stor respekt for arbeidet som er gjort over så mange år. Det er imponerende at en industribedrift har klart bygge så sterke merkevarer. Det er et resultat av kontinuerlig arbeid med kunde- og markedsfokus, fastslår Lars Gaustad.

Lars har hatt lederroller innen operativ drift, strategi og utviklingsprosjekter i Statoil Fuel & Retail og Cirkle K i en årrekke, de siste to årene som europeisk ansvarlig for B2B -salg.

- En produksjonsvirksomhet er selvsagt noe helt annet, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med bedriften og alle de kompetente folkene som jobber der. Jeg kommer til å lære veldig mye, det er jeg helt sikker på! Samtidig er det mye som er overførbart fra der jeg kommer fra: Det handler om å levere det kundene vil ha, med høy kvalitet til riktig tid, slår han fast. 

Viktig bransje

Formelt blir Lars Gaustad administrerende direktør i Glava AS og Saint-Gobain Byggevarer AS. I praksis betyr det at han får totalansvaret både for Glava, Weber og Gyproc i Norge. Han ser fram til å bli bedre kjent med en ny bransje. 

- Byggenæringen har stor betydning for hele landet. Den står for en vesentlig verdiskaping, og ikke minst har bransjen en viktig rolle for å nå klimamålene. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang og bli en del av denne viktige næringen, sier han.

Lars skal gå i tospann med Jon Karlsen i en kort periode fram mot sommeren. De to har allerede hatt flere møter og samtaler om hvordan de skal samarbeide framover.

- Vi har sammen satt opp en introduksjonsplan slik at jeg får en best mulig innsikt i industrien og bedriften. Og så er det naturligvis veldig positivt at Jon blir med videre i en styrerolle, og er tilgjengelig med sin erfaring og kunnskap for selskapet. Jeg er trygg på at vi får til dette på en god måte, sier Lars.

Lars Gaustad

  • Utdannet siviløkonom fra NHH.Ansatt i Circle K/Statoil Fuel & Retail i 16 år. Tidligere erfaring som konsulent i Accenture.
  • Når Lars ikke er på jobb, kan du støte på ham i skiløpene og stiene i Nordmarka, eller langs sidelinja på en fotballbane, heiende på Nittedals Jenter 19 og Gutter 16.

Glava AS og Saint-Gobain Byggevarer AS er et kompetansemiljø som forvalter en rekke kjente merkenavn i den norske byggebransjen. Vi produserer, distribuerer og markedsfører GLAVA, Weber og Gyproc. De to selskapene, som opererer under felles ledelse, har til sammen 520 ansatte og en omsetning på NOK 2,6 mrd. Som del av det internasjonale Saint-Gobain-konsernet kan vi plukke de beste innovasjonene fra en global verden og teste og tilpasse løsningene spesielt for norske forhold. 

 

Glava sjef crop

Lars Gaustad blir ny sjef for GLAVA, WEBER og GYPROC

Det er imponerende at en industribedrift har klart bygge så sterke merkevarer

Lars Gaustad skal overta for Jon Karlsen, som har vært administrerende direktør de siste 13 årene. Lars starter i jobben i mai, og skal i en periode jobbe i tospann med Jon, før han overtar spakene som administrerende direktør fullt og helt i august.

Les mer
sagPA230294.ORF

Ny leder i SMC Automation AS

Har mange års erfaring med å lede bedrifter fra flere bransjer

Stig A Grani har siden 1. oktober 2018 vært ansatt i stillingen som Country Manager i SMC Automation AS. Den nye sjefens første mål er å styrke salgs og markedsaktivitetene, slik at SMC sine løsninger og produkter skaper enda flere fornøyde kunder i det norske markedet.

Les mer
Emerson Mæland crop

Emerson Automation Solution utvider salgsstaben

Har jobbet med tilstands baserte vedlikeholdssystemer

Trond Mæland som Key Account Manager og startet hos Emerson Automation Solution 1. august. Han har ansvar for Equinor i Norge. Mæland har bred erfaring fra offshore virksomhet.

Les mer
View ny dir crop

Sten-Roger Karlsen utnevnes til ny CEO i View Software AS

Sten-Roger Karlsen (t. h.) og Pål Einar Berntsen

View Software kunngjør i 19 november 2018 at Sten-Roger Karlsen utnevnes til ny administrerende direktør (CEO) med umiddelbar virkning. Han er i dag VP Customer Success og erstatter Pål Einar Berntsen som har ledet selskapet siden 2009. 

Les mer