Linde ny fabrikkk crop

Prioriterer utvikling av og forskning på nye brukssområder for gassene

Linde starter opp ny luftgassfabrikk - øker produksjonen av industrielle gasser i Danmark og Norden

Et og et halvt år etter det at første spadetak ble tatt står nå den nye luftgassfabrikken (ASU), som Linde (tidligere AGA) har investert mer enn 300 millioner danske kronor i, klar utenfor Vejle i Danmark. Produksjonen av industrielle og medisinske gasser er nå i full gang, og kapasiteten er tre ganger så stor som på Lindes tidligere produksjonsanlegg i København

"Vår økte produksjonskapasitet gjør det mulig for oss å møte den stadig økende etterspørselen fra et økende antall kunder som vi har sett gjennom flere år. Samtidig sikrer vårt nye anlegg at vi kan intensivere arbeidet med å utvikle nye applikasjoner for gassene", forteller Lindes markedssjef i Danmark, Ole Kronborg.

Styrket forsyningssikkerhet

Kapasiteten på den nye luftsgassfabrikken (ASU) gir Lindes kunder i Danmark og landene rundt ”en helt unik sikkerhet”. "Med det nye produksjonsanlegget styrker vi vår allerede unike leveringssikkerhet. Det er avgjørende for våre kunder og deres produksjon at de kan stole på en kontinuerlig gassforsyning”, sier Ole Kronborg

Nye applikasjoner

En del av forklaringen på Lindes voksende omsetning er at selskapet prioriterer utvikling av og forskning på nye brukssområder for gassene: "Sammen  med våre kunder har vi i mange år kontinuerlig utviklet nye måter å bruke luftgasser på, og dette har økt etterspørselen fra spesielt næringsmiddelprodusenter, bioteknikkselskaper og legemiddelindustrien, men også andre industrier drar nytte av nye måter å bruke våre gasser på i sine prosesser, ofte med en effekt som økt kvalitet, produktivitet og lavere kostnader. Mat, medisin og elektronikk Råvaren ved Lindes nye produksjonsanlegg er vanlig luft. Linde renser og kjøler ned luften til cirka minus 200 grader, der blant annet gassene oksygen og nitrogen endres til flytende væske som kan separeres fra hverandre. Bruksmulighetene er uttalige - gassene benyttes for eksempel til legemiddelproduksjon, elektronikkproduksjon, oksygen til pasienter på sykehus, sveising og skjæring i stålindustrien, oksygenering innenfor fiskeoppdrett og rensing av avløpsvann og - som nevnt - frysning og kjøling av mat.

Om Linde

Linde er et globalt ledende industrigass- og ingeniørselskap som hadde et salg på 28 milliarder USD (25 milliarder EURO) i 2019. Vi lever etter vår misjon making our world more productive hver dag ved å tilby løsninger, teknologi og tjenester av høy kvalitet som hjelper våre kunder til bedre resultater, og bidrar til bærekraft og beskyttelse av planeten vår. Selskapet betjener en rekke bransjer som luftfart, kjemisk industri, næringsmiddelindustri, elektronikk, energi, helsevesen, verkstedindustri og stål og metall. Lindes industrigasser benyttes innen en rekke bruksområder, fra livreddende oksygen på sykehus, høyrene spesialgasser i elektronikkproduksjon til hydrogen for rent brensel og mye mer. Linde leverer også topp moderne gassløsninger som bidrar til vekst, effektivitetsforbedringer og utslippsreduksjoner. For mer informasjon om selskapet og dets produkter og tjenester, vennligst besøk www.linde-gas.no eller www.linde.com

NORD-Cazaux-Rotorflex-Drehkolbenpumpe-crop

Driv teknologi for desentraliserte frittstående applikasjoner

Omformeren sikrer jevn start og stopp av motoren

NORD DRIVESYSTEMS leverer også applikasjonsoptimaliserte drivsystemer for kompakte mobile maskinsystemer som pumper eller vifter opp til 22 kW. For drift med variabel hastighet på slike maskiner som ofte bare har en eller noen få drivakser, kan NORDAC FLEX SK 200E frekvensomformeren monteres direkte på motoren eller i nærheten av motoren på maskinen.

Les mer
1157956591

SAP Carbon Footprint Management hjelper bedrifter med omstilling til økt bærekraft

Datadrevne tilnærming gjør det mulig for bedrifter å arbeide med bærekraft

SAP har lansert SAP Product Footprint Management, en ny skybasert løsning for selskaper som kan beregne CO2-avtrykket til produkter i hele verdikjeden. Løsningen tar hensyn til hele produktets livssyklus, hjelper bedrifter med å rapportere miljøpåvirkningen av produktene sine til regulerende myndigheter og resulterer i at produktene blir mer bærekraftige.

Les mer
Tools Bore hull crop

Kunsten å bore i metall

Før du begynner på selve boringen er det viktig å sørge for sikkerheten

Boring av et perfekt hull starter med å velge ut riktig bor i forhold til materialet og bormetoden du skal bruke. TOOLS har et svært bredt utvalg av metallbor, og du vil garantert finne det som passer perfekt til hullet du skal bore.

Les mer
KUKA_Rob_KMP_600-S_diffDRive crop[1]

Sterk satsing på mobile plattformer

Plattformen er lett å tilpasse til resten av enhetene i systemet

Ny modell med flere nye, smarte løsninger i KUKAs sortiment. Med den nye autonome plattformen KMP 600 S-diffDrive fyller KUKA tomrommet i lastekapasitet (600 kilo) mellom de tidligere lanserte KMP 200 og KMP 1500 (200 henholdsvis 1500 kilo), i sitt utvalg av autonome kjøretøy.

Les mer