Linde ny fabrikkk crop

Prioriterer utvikling av og forskning på nye brukssområder for gassene

Linde starter opp ny luftgassfabrikk - øker produksjonen av industrielle gasser i Danmark og Norden

Et og et halvt år etter det at første spadetak ble tatt står nå den nye luftgassfabrikken (ASU), som Linde (tidligere AGA) har investert mer enn 300 millioner danske kronor i, klar utenfor Vejle i Danmark. Produksjonen av industrielle og medisinske gasser er nå i full gang, og kapasiteten er tre ganger så stor som på Lindes tidligere produksjonsanlegg i København

"Vår økte produksjonskapasitet gjør det mulig for oss å møte den stadig økende etterspørselen fra et økende antall kunder som vi har sett gjennom flere år. Samtidig sikrer vårt nye anlegg at vi kan intensivere arbeidet med å utvikle nye applikasjoner for gassene", forteller Lindes markedssjef i Danmark, Ole Kronborg.

Styrket forsyningssikkerhet

Kapasiteten på den nye luftsgassfabrikken (ASU) gir Lindes kunder i Danmark og landene rundt ”en helt unik sikkerhet”. "Med det nye produksjonsanlegget styrker vi vår allerede unike leveringssikkerhet. Det er avgjørende for våre kunder og deres produksjon at de kan stole på en kontinuerlig gassforsyning”, sier Ole Kronborg

Nye applikasjoner

En del av forklaringen på Lindes voksende omsetning er at selskapet prioriterer utvikling av og forskning på nye brukssområder for gassene: "Sammen  med våre kunder har vi i mange år kontinuerlig utviklet nye måter å bruke luftgasser på, og dette har økt etterspørselen fra spesielt næringsmiddelprodusenter, bioteknikkselskaper og legemiddelindustrien, men også andre industrier drar nytte av nye måter å bruke våre gasser på i sine prosesser, ofte med en effekt som økt kvalitet, produktivitet og lavere kostnader. Mat, medisin og elektronikk Råvaren ved Lindes nye produksjonsanlegg er vanlig luft. Linde renser og kjøler ned luften til cirka minus 200 grader, der blant annet gassene oksygen og nitrogen endres til flytende væske som kan separeres fra hverandre. Bruksmulighetene er uttalige - gassene benyttes for eksempel til legemiddelproduksjon, elektronikkproduksjon, oksygen til pasienter på sykehus, sveising og skjæring i stålindustrien, oksygenering innenfor fiskeoppdrett og rensing av avløpsvann og - som nevnt - frysning og kjøling av mat.

Om Linde

Linde er et globalt ledende industrigass- og ingeniørselskap som hadde et salg på 28 milliarder USD (25 milliarder EURO) i 2019. Vi lever etter vår misjon making our world more productive hver dag ved å tilby løsninger, teknologi og tjenester av høy kvalitet som hjelper våre kunder til bedre resultater, og bidrar til bærekraft og beskyttelse av planeten vår. Selskapet betjener en rekke bransjer som luftfart, kjemisk industri, næringsmiddelindustri, elektronikk, energi, helsevesen, verkstedindustri og stål og metall. Lindes industrigasser benyttes innen en rekke bruksområder, fra livreddende oksygen på sykehus, høyrene spesialgasser i elektronikkproduksjon til hydrogen for rent brensel og mye mer. Linde leverer også topp moderne gassløsninger som bidrar til vekst, effektivitetsforbedringer og utslippsreduksjoner. For mer informasjon om selskapet og dets produkter og tjenester, vennligst besøk www.linde-gas.no eller www.linde.com

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.