Linde 300 bar crop

Gir stabil gassflow og bedre sveiseresultat

Linde (tidligere AGA) lanserer ny 300 bars gassflaske med integrert regulator

EVOS™ ViPR (Valve Integrated Pressure Regulator) er en nyutviklet og revolusjonerende regulator for gass, som både gjør gassflowen jevnere og gir et bedre sveiseresultat. EVOS™ ViPR erstatter eksisterende NEMO® PLUS.

I tillegg til stabil gassflow og bedre sveiseresultat, er den også kostnadsbesparende.
– Vi lanserer denne i 50 liters flasker. Siden flasken har et trykk på 300 bar, rommer den mer gass og reduserer dermed antall flaskebytter, forklarer produktsjef i Linde Gas AS, Tage Tyskeberget. 
EVOS™ ViPR MISON®18 inneholder 17,2 m3 gass

Driftsleder Ole Ivar Kvande fra Storvik AS er helt enig: 
– Vi har et ganske høyt forbruk av MISON® 18, forteller han. – Det går med 8-10 flasker i løpet av en uke. Så da Linde spurte om vi ville prøve den nye EVOS™ ViPR med 300 bar – ja, så måtte vi det.

Storvik AS er en stor aktør på Sunndalsøra, som blant annet leverer arbeider på industrielt vedlikehold og reparasjoner av utstyr innenfor aluminium, prosessindustri og vannkraft og energi.

Resultatet var tydelig:
– For oss som har et såpass høyt forbruk, er det en stor fordel at vi slipper å måtte bytte flaske så ofte, forklarer Kvande.
– Tid er penger, så vi sparer en del på færre flaskebytter. Det er enkelt å koble til og fra med den nye hurtigtilkoblingen, og så det er bare å sette i gang. Det går nesten av seg selv, sier han. 
– Dette var en veldig positiv erfaring, avslutter Kvande.

Tage Tyskeberget mener at mange vil sette pris på EVOS™ ViPR, av flere grunner:
– Med tanke på hvor mye gass du får på en flaske og hvor enkel den er å bruke vil nok både sveisere og servicepersonell bli svært fornøyde, konkluderer han.

Noen viktige funksjoner/egenskaper med EVOS™ ViPR:

  • 300 bar/50 L - mer gass og færre flaskebytter
  • Innebygd regulator - man trenger ikke bytte regulator ved flaskebytte
  • To-trinns trykkregulator – stabil gassflow
  • Hurtigkobling – enkelt og raskt å koble til og fra gasslange
  • Enkelt å stille inn ønsket gassflow
  • Innebygget indikator - gjør det enkelt å lese hvor mye gass som er på flasken
  • Spak for å åpne/lukke ventil - enklere å se om ventilen er åpen/lukket på avstand

 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

GH_mvest crop

Havlandet Havbruk AS signerer avtale med EG Maintenance for effektiv administrasjon av vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance. Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter. Derfor har Havlandet Havbruk og EG Maintenance nå signert en avtale for implementering av EG Maintenance-systemet.