KUKA_Rob_KR_CYBERTECH_nano_ crop

Mer nøyaktige enn forgjengerne sine, og samtidig smidigere og raskere

Maksimert for nøyaktighet og krevende miljøer

– KUKAs oppgraderte KR CYBERTECH nano-serie setter en ny standard. Nå lanseres KUKAs oppgraderte generasjon av KR CYBERTECH nano. En serie roboter spesialisert for bruksområder der det stilles store krav til nøyaktighet, tilgjengelighet og sluttresultat. Eksempler på slike bruksområder er sveising, påføring av lim, tetning og inspeksjon, for å nevne noen.

– Vi er svært fornøyde med hvordan de presterer. Robotene gir maksimal ytelse til en svært god totalkostnad, sier Frode Grimsbø i KUKA Nordic.
Den nye serien setter ifølge Frode Grimsbø, KUKAs salgsansvarlig i Norge, en ny standard for roboter i denne størrelsen – for nyttelaster på seks til ti kilo.
– De er mer nøyaktige enn forgjengerne sine, samtidig som de er både smidigere og raskere, sier han.
Repetisjonsnøyaktigheten er også i toppklasse, med et avvik på bare 0,04 millimeter. De er dessuten energigjerrige, og fordi de krever minimalt med plass, er de egnet for kompakte celler med kompliserte prosesser. Andre fordeler er at robotene i serien kombinerer lang levetid og lave vedlikeholdskrav.
– Det gir en svært gunstig total eierkostnad, sier Frode Grimsbø.
De enkelte akslene er helt vedlikeholdsfrie, og reservedeler er tilgjengelige i minst et kvart århundre fremover.

KR CYBERTECH nano ARC med sitt hule håndledd har en gjennomføring på 50 millimeter, noe som passer sveisepistolen og reduserer bevegelsen til et  minimum.
Roboten har også en integrert løsning for kabler til verktøyet.
– Det blir derfor svært enkelt og praktisk å integrere dem i produksjonsmiljøet.
– Kort sagt er dette svært allsidige, slitesterke og anvendelige roboter som har det aller siste innen teknisk utvikling. Vi er svært fornøyde med å kunne tilby dette til kundene våre, sier Frode Grimsbø.

NORD-Cazaux-Rotorflex-Drehkolbenpumpe-crop

Driv teknologi for desentraliserte frittstående applikasjoner

Omformeren sikrer jevn start og stopp av motoren

NORD DRIVESYSTEMS leverer også applikasjonsoptimaliserte drivsystemer for kompakte mobile maskinsystemer som pumper eller vifter opp til 22 kW. For drift med variabel hastighet på slike maskiner som ofte bare har en eller noen få drivakser, kan NORDAC FLEX SK 200E frekvensomformeren monteres direkte på motoren eller i nærheten av motoren på maskinen.

Les mer
1157956591

SAP Carbon Footprint Management hjelper bedrifter med omstilling til økt bærekraft

Datadrevne tilnærming gjør det mulig for bedrifter å arbeide med bærekraft

SAP har lansert SAP Product Footprint Management, en ny skybasert løsning for selskaper som kan beregne CO2-avtrykket til produkter i hele verdikjeden. Løsningen tar hensyn til hele produktets livssyklus, hjelper bedrifter med å rapportere miljøpåvirkningen av produktene sine til regulerende myndigheter og resulterer i at produktene blir mer bærekraftige.

Les mer
Tools Bore hull crop

Kunsten å bore i metall

Før du begynner på selve boringen er det viktig å sørge for sikkerheten

Boring av et perfekt hull starter med å velge ut riktig bor i forhold til materialet og bormetoden du skal bruke. TOOLS har et svært bredt utvalg av metallbor, og du vil garantert finne det som passer perfekt til hullet du skal bore.

Les mer
KUKA_Rob_KMP_600-S_diffDRive crop[1]

Sterk satsing på mobile plattformer

Plattformen er lett å tilpasse til resten av enhetene i systemet

Ny modell med flere nye, smarte løsninger i KUKAs sortiment. Med den nye autonome plattformen KMP 600 S-diffDrive fyller KUKA tomrommet i lastekapasitet (600 kilo) mellom de tidligere lanserte KMP 200 og KMP 1500 (200 henholdsvis 1500 kilo), i sitt utvalg av autonome kjøretøy.

Les mer