MDV 02 2023 kolasj crop

Vedlikehold en ressurs

Min Drift & Vedlikehold 02 2023 er publisert

Et viktig element i reduksjon av industriens miljøutslipp er godt vedlikehold. Utstyr som fungerer i henhold til spesifikasjoner og produksjonsplaner vil redusere energiforbruk, råstoff forbruk og vrak produksjon. Når en produksjonslinje først er designet og idriftsatt er det kyndige operatører og velfungerende vedlikeholdsavdeling som sikrer at målsettingene kan nås.

Vi presenterer flere aktuelle artikler i denne utgaven:

  • Helt i tråd med det grønne skiftet: Byttet fra grease til olje

  • Ulike kompressortyper og deres fordeler og ulemper

  • Lavere driftskostnader og bedre fiskevelferd i kuleformete merder

Last ned Min Drift & Vedlikehold her.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer