MDV 06 2022 kolasj crop

Min Drift og Vedlikehold 06 2022 er publisert

For kort tid siden kom rapporten; Kompetanse- og kunnskapsbehov for det grønne skiftet. Rapporten er utarbeidet av oslo economics. Oslo economics er et samfunnsfaglig rådgivningsmiljø. De gjennomfører jevnlig ulike typer industri- og næringsanalyser. Det betyr at de er kjent med industrien og at vi bør kunne sette lit til deres analyser.I rapporten går de gjennom behovet for fagfolk i de industrisektorene som er sentrale i det grønne skiftet. 

Du kan blant annet lese om;

  • Avkarbonisering og sirkulær økonomi
  • Vision Remote gir effektivt vedlikehold på plattformer
  • Satser tungt på service

og mye mer.

Last ned magasinet her.

Vi ønsker våre lesere og samarbeidspartnere god jul og godt nytt år.

catchlight_nve

Fortsatt positiv kraftbalanse mot 2028

Kraftbalansen i Norge blir svakere de nærmeste årene, men vi forventer fortsatt et kraftoverskudd i 2028. Det viser NVEs nye analyse av den kortsiktige kraftbalansen. – Vi regner med at kraftforbruket vil øke en del, men vi forventer ikke et kraftunderskudd de nærmeste årene, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund.

Parker plus e crop

Parker kunngjør lanseringen av miljøvennlige Hyperchill Plus-E-prosessvannkjølere

Parker Hannifin lanserer Hyperchill Plus-E, en ny, miljøvennlig industriell prosesskjøler som brukes i HVAC og kjøling, industrielt produksjonsutstyr, biovitenskap, olje og gass, i tillegg til bruksområder for kraftgenerering og fornybar energi.

Rockwell ESK rendering crop

ROCKWOOL bygger ny steinullfabrikk i Sverige

Steinullprodusenten ROCKWOOL skal bygge en ny fabrikk på Eskilstuna i Sverige for å møte byggebransjens økte etterspørsel av isolering med lavt klimaavtrykk. Den toppmoderne, nye fabrikken skal skape 120 arbeidsplasser og skal drives av egenutviklet og storskala, grønn smelteteknikk.

GoliatVIND_3 crop

GoliatVIND - gode samarbeidsrelasjoner bidro til rekordrask levering av havbunnsundersøkelse

Takket være gode relasjoner med Akvaplan-niva og andre underleverandører så fikk GoliatVIND mobilisert til gjennomføring av havbunnundersøkelse på rekordtid. Som et avgjørende steg mot å sikre godkjenning av konsekvensutredningen for demonstrasjonsprosjektet for flytende havvind utenfor Hammerfest, fullførte GoliatVIND en havbunnsundersøkelse i rekordfart. Dette ble muliggjort på grunn av det gode samarbeidet innen norsk leverandørindustri.