Trend trussler crop

Avdekker en kraftig vekst i cyberangrep rettet mot hjemmekontor

Nærmere 130.000 cybertrusler i minuttet gjennom hele fjoråret

IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro har sett nærmere på hvordan IT-sikkerheten ble utfordret som følge av pandemien og den påfølgende hjemmekontorbølgen. Trend Micro la nylig frem sin årlige sikkerhetsrapport for fjoråret. I rapporten kommer det blant annet frem at Trend Micro oppdaget hele 126.000 cyber-sikkerhetstrusler i gjennomsnitt per minutt gjennom hele 2020, hvilket tilsvarer en økning på 20 prosent fra 2019.

For hele året under ett, oppdaget Trend Micro totalt 62,6 milliarder trusler.

Nesten 1 av 5 hjem angrepet
Rapporten avdekker en kraftig vekst i cyberangrep rettet mot hjemmekontor og hjemmenettverk, hvor det endelige målet var å bryte seg inn i bedriftenes nettverk og systemer. Antall angrep mot hjemmenettverk økte med hele 209 prosent. Totalt ble nesten 2,9 milliarder angrep oppdaget, hvilket tilsvarer 15,5 prosent av alle hjem i hele verden.
 
Angrep via e-post representerer fortsatt majoriteten av alle angrep og utgjorde 91 prosent av de 62,6 milliarder truslene som Trend Micro blokkerte. Det er en tydelig indikasjon på at nettfiske-/phishing-angrep er en svært populær angreps-metode. Trend Micro oppdaget nesten 14 millioner unike nettfiske-adresser i løpet av fjoråret, og forklarer veksten med at cyberkriminelle målrettet angrepene mot alle de som hadde hjemmekontor og som enkelt lot seg distrahere.

Øvrige sikkerhets-trender fra 2020, inkluderer:

  • Antall nye løsepenge-varianter økte med 34 prosent. Cyberangrep basert på dobbel utpressing ble stadig mer populært. Det går ut på at cyberkriminelle først stjeler data, deretter krypterer dem og så truer med å spre dataene hvis løsepengene ikke blir betalt. De tre mest utsatte næringene var myndigheter, helsevesen og industrien.
  • Antall sårbarheter publisert av Zero Day Initiative økte med 40 prosent sammenlignet med året før. Trend Micro påpeker i sin rapport at kjente sårbarheter tilbake helt til 2005 fortsatt utnyttes i stor grad av cyberkriminelle.
  • Mange angrep var rettet mot sårbarheter i forskjellige VPN-tjenester som ble hyppig brukt av ansatte på sine hjemmekontor.
  • Feil-konfigurasjoner i skytjenester førte med seg en rekke negative konsekvenser i løpet av året som gikk. Utnyttelse av usikrede API-er var bakgrunnen for de fleste angrep som handlet om utvinning av kryptovaluta.
  • Trend Micros Zero Day Index (ZDI) publiserte 1453 sikkerhetsbulletiner, hvor nesten 80 prosent av sårbarhetene ble vurdert til å være av kritisk eller høy alvorlighetsgrad.
  • På den positive siden endte 2020 opp med en negativ vekst på 17 prosent hva gjelder forsøk på direktørsvindel. Dessverre er ikke det en indikasjon på hvor mange av forsøkene som faktisk lyktes.


Klikk her for å lese hele rapporten: A Constant State of Flux: Trend Micro 2020 Annual Cybersecurity Report

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.