Reka crop

Nexans fullfører oppkjøpet av Reka Cables for å elektrifisere Norden

Nexans kunngjør den vellykkede fullføringen av oppkjøpet av Reka Cables, et førsteklasses selskap som er aktivt innen produksjon av høy-, mellom- og lavspenningskabler. Med en omsetning på 172 millioner euro i 2022 er dette oppkjøpet fullt i tråd med konsernets strategiske ambisjon om å bli en ren elektrifiseringsaktør som er forpliktet til å bidra til karbonnøytralitet innen 2030.

Nexans og Reka Cables vil forene sine ideer og sin ekspertise i hele Norden. Det sammenslåtte selskapet vil fortsette å være i front når det gjelder bærekraftighet og innovasjon, for å levere kabler av høy kvalitet og sikkerhet til nordiske kunder.

Nexans kunngjorde i dag den vellykkede fullføringen av oppkjøpet av Reka Cables, en førsteklasses produsent av høy-, mellom- og lavspenningskabler i Finland, fra Reka Industrial (notert på NASDAQ Helsinki Ltd.) etter å ha mottatt regulatorisk godkjennelse.

Dette oppkjøpet markerer en ytterligere milepæl for Nexans' ambisjon om å bli en ren elektrifiseringsaktør som fokuserer på hele verdikjeden.

Reka Cables, med hovedkontor i Hyvinkää i Finland, har levert kabler av høy kvalitet til kunder innen energi, infrastruktur og bygg i over 60 år. Selskapet driver tre produksjonsanlegg i Finland som vil supplere Nexans' eksisterende virksomhet i Sverige og Norge. I 2022 rapporterte Reka Cables en omsetning på 172 millioner euro og en EBITDA på 11 millioner euro.

Selskapets kombinerte globale rekkevidde og innovasjonsevne med Nexans vil skape betydelig verdi for kunder i og utenfor Norden. Nexans og Reka Cables deler en kultur som vektlegger bærekraftighet og førsteklasses kundeopplevelse.

Lars Josefsson, General Manager BU Nordics Nexans sier: «Vi er svært glade for å nå få nye kolleger og bli en av Nordens største aktører. Sammen kan vi gjøre enda mer for å løse vår tids største utfordring, klimaomstillingen, og akselerere elektrifiseringen både her i Norden og resten av verden. Et av våre konkrete bærekraftsmål er at 95 prosent av alt vi selger i Norden skal produseres i Norden innen 2025. Når Reka nå blir en del av Nexans, når vi 90 prosent lokal produksjon, og er på god vei til å nå målet på forhånd. »

Markku E. Rentto, styreleder i Reka Industrial sier: «Forretningstransaksjonen skaper nye muligheter for Reka Cables-teamet og vil gi dem nye muligheter til å vokse og utvikle seg i fremtiden som en del av Nexans».

Som en del av oppkjøpet vil Reka Cables bli integrert i Nexans' Distribution & Usage forretningsgruppe. Denne operasjonen åpner også flere dører for både Reka Cables og Nexans-teamene, med enda flere synergier og utviklingsmuligheter foran dem.

Ragasco - Effektivare lagerstyrning och mindre svinn crop

Effektiv lagerstyring og redusert svinn med HxGN EAM

Hexagon Ragasco, verdensledende produsent av kompositt gassbeholdere, har oppnådd stor suksess gjennom effektiv og automatisert produksjon med minimal nedetid. Prevas har bistått med implementering av lagerstyring i HxGN EAM. 

UR Kameleon[1]

Stor interesse for den nye roboten fra Universal Robots

Det er ikke hver dag det lanseres helt nye roboter i Norge, men 24. august var det folksomt i det splitter nye Kameleonhuset på Åros i Asker kommune. Da inviterte Kameleon Robotics til Norgeslansering av den helt nye samarbeidende roboten UR20 fra Universal Robots.

Dormer E55 - Power Tool Taps crop

Dormer Pramet tilbyr større utvalg av sporing, runde HSS-verktøy og vedlikeholdsløsninger

Dormer Pramet utvider produktporteføljen for sporing og avstikking og introduserer nye HSS-bor, gjengetapper og vedlikeholdsverktøy med høstens produktlansering.

Fossilfri jern crop

HydrogenPro bekrefter FEED-studie med Fortum og SSAB på 700MW fabrikk

HydrogenPro deltar som en del av Fortums FEED-studie, lansert tidligere i år. Fortum, et nordisk energiselskap fra Finland, og SSAB, en svensk stålprodusent, skal utforske mulighetene for å produsere direkte redusert jern med grønt hydrogen i Raahe, Finland.

Les mer