Kuka 5 G crop

Har etablert en langsiktig utviklingsplan

Nokia skal distribuere 5G SA privat trådløst nettverk for KUKA

Ledende tysk produsent av industriroboter henvender seg til Nokia for 5G privat trådløs. KUKA stoler på 5G-tilkobling i utviklingen av intelligent automatisering

Nokia har nylig kunngjorde at KUKA, en ledende produsent av industrielle roboter og automatiseringsløsninger, vil instalere Nokia 5G SA privat trådløst nettverk ved KUKAs Smart Production and Development Center i Augsburg, Tyskland. KUKA planlegger å benytte 5G-teknologi i sine intelligente robotikk- og automatiseringsløsninger, og Nokia Digital Automation Cloud (DAC) campus nettverk og applikasjonsplattform vil støtte produktutvikling med umiddelbar virkning.

 

Michael Wagner, direktør FoU, Competence Center Control Technology, KUKA, sa: “I de kommende årene vil KUKA utvikle løsninger som utnytter potensialet i 5Gs raske, pålitelige og sikre tilkobling. Ved å samarbeide med Nokia for privat trådløst nettverk har vi nå etablert en langsiktig utviklingsplan som gjør at vi kan dra nytte av de nye mulighetene i fremtidige 5G-utgivelser for våre automatiseringsløsninger.”

I nettverksdistribusjon vil Nokia DACs managerportal gjøre det mulig for KUKA å konfigurere nettverket til sine spesifikke krav. Som en del av den flerårige samarbeidsavtale, vil Nokia også støtte KUKA med distribusjon av nettverk, driftstjenester og opplæring, som muliggjør integrering av nye brukstilfeller som inkluderer nye 5G-baserte grensesnitt og komponenter for KUKA-løsningsporteføljen.

Dirk Lewandowski, visepresident i Sentral- og Øst-Europa, Nokia Enterprise, sa: “5G utvikler seg kontinuerlig med nye muligheter. Avanserte automatiseringsprodusenter som utnytter 5G til egne løsninger, må ta dette i betraktning. Da KUKA forbereder seg på å bruke 5G i industrielle applikasjoner, vil bruken av en Nokia DAC-plattform gjøre det mulig å akselerere utviklingen av smarte automatiseringsløsninger for sine kunder.” Nokia DAC-plattformen tilbyr pålitelig privat nettverk med høy båndbredde, lav latens, lokale databehandlingsfunksjoner, tale- og videotjenester og en katalog med applikasjoner. Det er en kompakt, enkel å distribuere plattform, som består av nettverks- og brukerutstyr, et skybasert driftsovervåkningssystem og industrielle kontakter som letter standard og bransjespesifikk protokolltilkobling. Den har også ny enhetsadministrasjonsfunksjon som sømløst integrerer robuste håndholdte og andre trådløse enheter.

I industrien gir Nokia privat trådløst nettverk kundene skalerbarhet, fleksibilitet, liten forsinkelse og oppdragskritisk dekning som trengs for å fremme digital transformasjon. Med sterk appetitt på markedet for å fange opp de transformasjonsfordelene med Industry 4.0, inkluderer produksjonsbedrifter som henvender seg til Nokia for private trådløse nettverk, Toyota Production Engineering Company, Arçelik Turkey og WEG Brazil. Med flere enn 290 store bedriftskunder i forskjellige bransjer over hele verden, hvorav over 40 har 5G, har Nokia blitt nevnt av mange bransjeanalytikere som den ledende leverandøren av private trådløse nettverk over hele verden. Nokia har distribuert forretningskritiske nettverk til over 1500 ledende bedriftskunder innen transport, energi, store bedrifter, produksjon, webscale og offentlig sektor over hele verden. Ledende bedrifter i bransjer utnytter flere tiår med Nokia-erfaring med å bygge noen av de største og mest avanserte IP-, optiske og trådløse nettverkene.

NORD-Cazaux-Rotorflex-Drehkolbenpumpe-crop

Driv teknologi for desentraliserte frittstående applikasjoner

Omformeren sikrer jevn start og stopp av motoren

NORD DRIVESYSTEMS leverer også applikasjonsoptimaliserte drivsystemer for kompakte mobile maskinsystemer som pumper eller vifter opp til 22 kW. For drift med variabel hastighet på slike maskiner som ofte bare har en eller noen få drivakser, kan NORDAC FLEX SK 200E frekvensomformeren monteres direkte på motoren eller i nærheten av motoren på maskinen.

Les mer
1157956591

SAP Carbon Footprint Management hjelper bedrifter med omstilling til økt bærekraft

Datadrevne tilnærming gjør det mulig for bedrifter å arbeide med bærekraft

SAP har lansert SAP Product Footprint Management, en ny skybasert løsning for selskaper som kan beregne CO2-avtrykket til produkter i hele verdikjeden. Løsningen tar hensyn til hele produktets livssyklus, hjelper bedrifter med å rapportere miljøpåvirkningen av produktene sine til regulerende myndigheter og resulterer i at produktene blir mer bærekraftige.

Les mer
Tools Bore hull crop

Kunsten å bore i metall

Før du begynner på selve boringen er det viktig å sørge for sikkerheten

Boring av et perfekt hull starter med å velge ut riktig bor i forhold til materialet og bormetoden du skal bruke. TOOLS har et svært bredt utvalg av metallbor, og du vil garantert finne det som passer perfekt til hullet du skal bore.

Les mer
KUKA_Rob_KMP_600-S_diffDRive crop[1]

Sterk satsing på mobile plattformer

Plattformen er lett å tilpasse til resten av enhetene i systemet

Ny modell med flere nye, smarte løsninger i KUKAs sortiment. Med den nye autonome plattformen KMP 600 S-diffDrive fyller KUKA tomrommet i lastekapasitet (600 kilo) mellom de tidligere lanserte KMP 200 og KMP 1500 (200 henholdsvis 1500 kilo), i sitt utvalg av autonome kjøretøy.

Les mer