Nord-extruder-type-drives crop

Drivspesialisten kan også levere komplette drivløsninger til ekstrudere.

NORD-drev til ekstrudere i plastindustrien

Produsentene i plastindustrien liker den lange levetiden, det lave vedlikeholdsbehovet og den høye ytelsen til drivløsningene fra NORD DRIVESYSTEMS. Selskapet tilbyr drev som er optimerte for høy belastning og bruk i ekstrudere.

Ekstrudering har etablert seg som en av de viktigste produksjonsteknikkene innen produksjon og bearbeiding av termoplast. De høytytende MAXXDRIVE®-industrigirene fra NORD DRIVESYSTEMS sikrer ytelsen som kreves for å drive ekstruderen. Som en av de viktigste produsentene kan drivspesialisten også levere komplette drivløsninger til ekstrudere. Dette muliggjør tilpasning til nesten alle vanlige koblingsdimensjoner. De store aksiallagrene gir sikker absorbsjon av prosesskreftene, noe som bidrar til lang levetid. Ekstruder-typen kan tilpasses kundens aksel og behov, med flere forskjellige lagervarianter. Dette betyr at anleggskonstruktører og produsenter av plastprodukter får muligheten til å utvikle trygge og svært driftssikre drivenheter som er ekstra allsidige. Ekstruder-versjonene er tilgjengelige for MAXXDRIVETM-industrigirene i størrelsene 5 til 11, med nominelle dreiemoment fra 15 til 75 kNm.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.