NORD-baggage-transport crop

NORD DRIVESYSTEMS på interflyplass Europa Effektiv drivteknologi for bagasjehåndtering

Enten du sjekker inn, sorterer, høyhastighetstransport eller gjenvinning av bagasje – NORD DRIVESYSTEMS tilbyr passende kjøreløsninger for alle bagasjehåndteringsapplikasjoner. Av og til transporteres bagasjegjenstander av varierende vekt over lange avstander og med ujevne mellomrom.

Dette er den store utfordringen for bagasjehåndtering på flyplasser. Her tilbyr NORD DRIVESYSTEMS ulike høyeffektive drivløsninger.

Enestående energieffektivitet
NORDs IE5+ synkronmotor overbeviser med en energieffektivitet på opptil 93 prosent og overgår dermed til og med den høyeste standardiserte effektivitetsklassen IE5. Drivspesialisten tilbyr den ikke bare som en frittstående motor, men også i integrerte drivsystemer som reduserer antall grensesnitt og dermed øker systemeffektiviteten ytterligere. I den patenterte DuoDrive- girmotoren er IE5+-motoren integrert i et skrueformet gir og gir ikke bare enestående effektivitet, men også en kompakt installasjonsplass. I motsetning til dette har LogiDrive drivsystem en desentralisert frekvensomformer som effektivt kontrollerer drivverket og er plassert direkte på girmotoren, noe som muliggjør enkel installasjon.

Spesielt viktig for industrien: IE5+-motordesignet og frekvensomformerdriften gjør at samme motorvariant kan brukes universelt over hele verden - uavhengig av lokal nettspenning eller de respektive energieffektivitetsforskriftene.

Redusere varianter, minimere kostnader
NORD drivteknologi oppnår en meget høy og relativt konstant virkningsgrad over et bredt turtalls- og dreiemomentområde, og gir også optimal energiforbruksytelse i dellast og turtallsområder. Dette muliggjør bruk over et bredt belastningsområde og dermed reduksjon av antall drivvarianter i et komplett system. Administrative kostnader minimeres og produksjon, logistikk, lagring og serviceprosesser strømlinjeformes. Dette resulterer i en betydelig reduksjon av brukerens Total Cost of Ownership (TCO).

En energieffektiv drift er spesielt viktig for store transportørsystemer med mange drivenheter. Med NORD ECO-tjenesten støtter NORD sine kunder i å finne den mest energieffektive drivløsningen. NORD-spesialister måler systemets lastprofil og avgjør om drivverket er optimalt utformet. Skulle dette ikke være tilfelle, anbefaler de en mer effektiv stasjonskonfigurasjon.

 

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.