NORD-DuoDrive-3kW crop

Kan utstyres med alle vanlige hulakseldimensjoner og flensversjoner

NORD DuoDrive nå med effekter på opptil 3 kW Patentert girmotor

Den patenterte DuoDrive fra NORD DRIVESYSTEMS er et revolusjonerende integrert gir/motorkonsept i et hygienisk vaske-down design som nå dekker effektområder på opptil 3 kW. Den sømløse integreringen av gir og motor i et drivsystem er et kvantesprang og setter nye standarder med hensyn til brukervennlighet og effektivitet.til det globale skipsmarkedet.

Jo færre grensesnitt, desto høyere systemeffektivitet: NORD DuoDrive integrerer en høyeffektiv IE5+ synkronmotor i et ett-trinns spiralgir, og oppnår med en systemeffektivitet på opptil 92 % en av de høyeste effektivitetene på markedet på dette effektklasse. Svært høy systemeffektivitet oppnås også i dellastområdet. Den er dermed fremtidssikker og en reell kostnadsbesparelse. Det konstante motormomentet over et bredt turtallsområde gir konsistent versjonsreduksjon og reduksjon av driftskostnader. Sammen med den enkle plug-and-play-idriftsettelse resulterer dette i en betydelig reduksjon i Total Cost of Ownership (TCO) sammenlignet med eksisterende drivsystemer. DuoDrive er egnet for bruk i næringsmiddel- og farmasøytisk industri samt intralogistikk.

Full kompatibilitet med markedsstandarder
I tillegg til den høye systemeffektiviteten er den jevne, uventilerte og kompakte designen samt den stillegående kjøringen med minimalt støyutslipp ytterligere viktige funksjoner. Eliminering av mange slitedeler gir lavere vedlikehold. Den patenterte girmotoren er nå tilgjengelig for effekter på opptil 3 kW med et kontinuerlig dreiemoment på opptil 250 Nm og hastigheter på opptil 1000 min-1, og dekker girenhets turtallsforhold på i=3 til i=18. Markedskompatible tilkoblingsdimensjoner letter utskiftingen og integreringen i eksisterende anleggsdesign.

Som alle produkter fra NORD-porteføljen er DuoDrive også kompatibel med NORD-drivelektronikk og kan utstyres med alle vanlige hulakseldimensjoner (20 til 40 mm) og flensversjoner (B5 og B14), eller en momentarm. Avhengig av kundens behov leveres Harting HAN-kontakter, M12 runde plugger eller en rekkeklemme for motortilkoblingen. Ulike alternativer som enkodertilbakemelding eller en holdebrems er også mulig med DuoDrive. Takket være design og drift med frekvensomformeren kan DuoDrive brukes universelt med samme motorvariant over hele verden.

Innovativ girmotor i hygienisk utvaskingsdesign
Siden den er enkel å rengjøre, korrosjonsbestandig og egnet til å vaske ned, er DuoDrive også ideell for bruk i hygienesensitive og tøffe miljøer, og sikrer høyere systemtilgjengelighet og lave rengjøringskostnader gjennom lavere rengjøringsinnsats. Den spesielt robuste nsd tupH overflatebehandlingen er tilgjengelig som ekstrautstyr.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.