NORD-DuoDrive-3kW crop

Kan utstyres med alle vanlige hulakseldimensjoner og flensversjoner

NORD DuoDrive nå med effekter på opptil 3 kW Patentert girmotor

Den patenterte DuoDrive fra NORD DRIVESYSTEMS er et revolusjonerende integrert gir/motorkonsept i et hygienisk vaske-down design som nå dekker effektområder på opptil 3 kW. Den sømløse integreringen av gir og motor i et drivsystem er et kvantesprang og setter nye standarder med hensyn til brukervennlighet og effektivitet.til det globale skipsmarkedet.

Jo færre grensesnitt, desto høyere systemeffektivitet: NORD DuoDrive integrerer en høyeffektiv IE5+ synkronmotor i et ett-trinns spiralgir, og oppnår med en systemeffektivitet på opptil 92 % en av de høyeste effektivitetene på markedet på dette effektklasse. Svært høy systemeffektivitet oppnås også i dellastområdet. Den er dermed fremtidssikker og en reell kostnadsbesparelse. Det konstante motormomentet over et bredt turtallsområde gir konsistent versjonsreduksjon og reduksjon av driftskostnader. Sammen med den enkle plug-and-play-idriftsettelse resulterer dette i en betydelig reduksjon i Total Cost of Ownership (TCO) sammenlignet med eksisterende drivsystemer. DuoDrive er egnet for bruk i næringsmiddel- og farmasøytisk industri samt intralogistikk.

Full kompatibilitet med markedsstandarder
I tillegg til den høye systemeffektiviteten er den jevne, uventilerte og kompakte designen samt den stillegående kjøringen med minimalt støyutslipp ytterligere viktige funksjoner. Eliminering av mange slitedeler gir lavere vedlikehold. Den patenterte girmotoren er nå tilgjengelig for effekter på opptil 3 kW med et kontinuerlig dreiemoment på opptil 250 Nm og hastigheter på opptil 1000 min-1, og dekker girenhets turtallsforhold på i=3 til i=18. Markedskompatible tilkoblingsdimensjoner letter utskiftingen og integreringen i eksisterende anleggsdesign.

Som alle produkter fra NORD-porteføljen er DuoDrive også kompatibel med NORD-drivelektronikk og kan utstyres med alle vanlige hulakseldimensjoner (20 til 40 mm) og flensversjoner (B5 og B14), eller en momentarm. Avhengig av kundens behov leveres Harting HAN-kontakter, M12 runde plugger eller en rekkeklemme for motortilkoblingen. Ulike alternativer som enkodertilbakemelding eller en holdebrems er også mulig med DuoDrive. Takket være design og drift med frekvensomformeren kan DuoDrive brukes universelt med samme motorvariant over hele verden.

Innovativ girmotor i hygienisk utvaskingsdesign
Siden den er enkel å rengjøre, korrosjonsbestandig og egnet til å vaske ned, er DuoDrive også ideell for bruk i hygienesensitive og tøffe miljøer, og sikrer høyere systemtilgjengelighet og lave rengjøringskostnader gjennom lavere rengjøringsinnsats. Den spesielt robuste nsd tupH overflatebehandlingen er tilgjengelig som ekstrautstyr.

Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

Les mer
SAP SAPPHIRE 2023, Orlando, USA

SAP introduserer nye AI-funksjoner på SAP Sapphire 2023

Inkluderer nå nye AI-baserte funksjoner

I forbindelse med konferansen SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida har SAP presentert en rekke AI-relaterte nyheter og samarbeid. SAP Business AI kan tas i bruk i hele organisasjonen, og kan eksempelvis brukes til å skape personaliserte kundeinteraksjoner, forbedre innkjøp, utvikle talenter og håndtere usikkerheter.

Les mer
Smartest 2023 crop

Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022

I tøff konkurranse med en rekke norske industrieventyr, er Kristiansand-bedriften Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022. Statssekretær Elisabeth Sæther overrakk prisen under «Industrikonferansen 2023» som ble arrangert av Norsk Industri i Oslo, 9. mai.

Les mer
Næringssted crop

Norge som næringssted

Norge vist seg å være en pålitelig partner for Tyskland, sier Michael Kern

Norsk-Tysk Handelskammer har nylig gjennomført den årlige konjunkturundersøkelsen blant medlemmer og kontakter innen norsk og tysk næringsliv. Sammenlignet med fjorårets undersøkelse vurderer selskapene dagens situasjon som positiv, men ser mye mer kritisk på utviklingen de neste tolv månedene enn i fjor. 

Les mer