Nord Elkem salten crop

Nordnorsk forening for industrivedlikehold

Etter 8 år som bedriftsnettverk har en rekke industribedrifter i nord Norge har gått sammen om å etablere Nord-Norges første forening innen industrivedlikehold, Vedlikeholdsnettverk- Nord.

Vedlikeholdsnettverk-Nord ble opprinnelig etablert som et bedriftsnettverk for 8 år siden finansiert av Innovasjon Norge. Gjennom prosjektet ble det lagt grunnlag for et varig samarbeid mellom en rekke industribedrifter, utdanningsinstitusjoner og leverandører av vedlikeholdstjenester i Nor-Norge.

I oktober 2023 ble nettverket registrert som en selvstendig, medlemsstyrt forening innen industrivedlikehold for industrien i nord Norge. Foreningen har også et godt samarbeid med Norsk forening for vedlikehold.

Vi ser et stort potensial for effektivisering og kostnadsreduksjon gjennom kompetanseheving, erfaringsdeling og bruk av ny teknologi i industrien. Havarier og driftsstans på grunn av manglende eller feil vedlikehold koster bedriftene og samfunnet flere 100 millioner hvert år

Arbeidet i foreningen skal være praktisk rettet, anvendbart og har gjennom flere år vist varige og konkrete resultater ute i bedriftene gjennom tett samarbeid mellom industri, universiteter, leverandører og forskningsinstitusjoner både i Norge, Sverige og Finland.

I og med at Finland er NATO medlem og Sverige er på vei inn i NATO har Vedlikeholdnettverk-Nord også etablert nettverket «Nordic Maintenance Cluster» i samarbeid med Universitetet i Narvik, Luleå Tekniske Universitet og Oulu universitet. Dette samarbeidet vil i tillegg til sivil industri også rette seg mot forsvarsindustri i de nordiske land

Målsetningen for foreningen er å skape relasjoner, vekst og utvikling innen industrivedlikehold, bidra til økt driftssikkerhet og ivaretakelse av lokal kompetanse.

Foreningen gjennomfører årlige nettverkssamlinger hvor medlemmer og samarbeidspartnere fra industri og universiteter i Norge, Sverige og Finland deltar. Vi arrangerer medlemsmøter, kurs, fagdager og bedriftsbesøk etter medlemmenes behov. I tillegg gjennomfører vi små og store prosjekter i fellesskap med ekstern finansiering.

I styret i foreningen sitter blant andre representanter fra UiT i Narvik, Statkraft, Nexans AS Rognan og Momek Services i Mo Industripark.

Se også nettsiden www.vedlikeholdsnettverknord.no

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

GH_mvest crop

Havlandet Havbruk AS signerer avtale med EG Maintenance for effektiv administrasjon av vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance. Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter. Derfor har Havlandet Havbruk og EG Maintenance nå signert en avtale for implementering av EG Maintenance-systemet.