AGV Jungheinrich crop

Enklere å integrere trucken i eksisterende lagerlayout.

Ny AGV for automatisk lagring i høyden

Den nye automatiserte trucken fra Jungheinrich ble vist på en digital pressekonferanse på fredag 7. mai. AGV-en, med navn EKS 215a, opererer alene og setter inn last på inntil 700 kilo i høyder opptil 6 meter. Den er dermed en ideell løsning ved automatisering av oppgaver i høyreollageret. Trucken er basert på et helt nyutviklet kompakt chassis. Dette er grunnen til de beskjedne fysiske målene på EKS 215a.

Gjennom det nye beskyttelsesfeltet har det også lyktes Jungheinrich å redusere det virtuelle avtrykket. Dette gjør at det er enkelt å integrere trucken i eksisterende lagerlayout. Manuelle prosesser som i dag utføres hovedsakelig av motvekts- og skyvemasttrucker, kan automatiseres med nye EKS 215a. Et komplett nytt grensesnitt mellom menneske og maskin gjør trucken enkel å betjene.

Svar på kundeforespørsler
“Den nye EKS 215a er Jungheinrich sitt svar på mange kundeforespørsler med hensyn til plassbehov og mulig bruk. Trucken er mer kompakt, brukervennlig og kraftigere enn noen gang før", sier Manuela Schmidbauer, ansvarlig produktsjef for nye EKS 215a i Jungheinrich. "Med en gjenværende lastekapasitet som er 40 prosent høyere enn på forrige modell, er dette den ideelle AGV-en for automatisering av interne transportprosesser og lagring av paller i bredgangen."

Kompakt og fleksibel i bruk
Det kompakte designet utpeker seg i den nye EKS 215a. Skannere er plassert under selve trucken, både for å hindre at skader oppstår og for ikke å bruke av plassen på trucken. På EKS 215a har Jungheinrich redusert 131 millimeter i lengde og 85 millimeter i bredde i forhold til tidligere modell. Dette reduserer påkrevd plass og øker truckens evne til å integreres i eksisterende lagre. Ni ulike typer master gjør trucken egnet for ulike bruksområder.

Nytt grensesnitt
Den nye EKS 215a bruker 24-voltsteknologi i stedet for 48-voltsteknologi. Dette resulterer i en energibesparelse på inntil 30 prosent. Ladeprosesser er automatiserte. Et nytt grensesnitt med berøringsskjerm gir flere muligheter for samhandling mellom operatøren og AGV-en. Statusen til den nye EKS 215a kan ses umiddelbart og eventuelle feil vises i klartekst på skjermen. Forslag til hvordan feilen kan løses kommer også opp på skjermen, slik at operatøren selv kan gjøre det. Det siste inkluderer også feil som tidligere bare kunne løses av en servicetekniker. Det nye grensesnittet kan også brukes til å definere eller starte manuelle ordreprosesser.

Individuell løsning for automatisert internlogistikk
Den nye modellen sklir rett inn i Jungheinrich sin AGV-familie: Hver av modellene EREa, ERCa, EZSa og EKSa og alle automatiserte smalgangstrucker skiller seg ut med ulike fordeler og ulik nytteverdi. "Jungheinrich tilbyr sine kunder en omfattende og tilpasset løsning med sin mangeårige ekspertise innen automatisert internlogistikk," forklarer Schmidbauer. Til tross for alle de nye funksjonene, og selv om AGV-en spesielt ble utviklet på grunnlag av kundens krav og behov, består den nye EKS 215a av over 90 prosent standardkomponenter.

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

GH_mvest crop

Havlandet Havbruk AS signerer avtale med EG Maintenance for effektiv administrasjon av vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance. Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter. Derfor har Havlandet Havbruk og EG Maintenance nå signert en avtale for implementering av EG Maintenance-systemet. 

elkem-thamshavn-plant crop

Vi skal bli bedre enn World Class

Elkem er på World Class nivå i det meste de gjør. Divisjonen Silicon Products, hvor Fahad Rehman er vedlikeholdsdirektør, har mange kompetente og lojale medarbeidere. – Vi tok et meget kritisk blikk på oss selv, sa Rehman til Min Drift & Vedlikehold. Konklusjonen var at vi kunne bli bedre innen vedlikehold. Blant annet ved å ta godt vare på de ansatte og å sette klare mål. 

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.