
Enklere å integrere trucken i eksisterende lagerlayout.
Ny AGV for automatisk lagring i høyden
Den nye automatiserte trucken fra Jungheinrich ble vist på en digital pressekonferanse på fredag 7. mai. AGV-en, med navn EKS 215a, opererer alene og setter inn last på inntil 700 kilo i høyder opptil 6 meter. Den er dermed en ideell løsning ved automatisering av oppgaver i høyreollageret. Trucken er basert på et helt nyutviklet kompakt chassis. Dette er grunnen til de beskjedne fysiske målene på EKS 215a.
Gjennom det nye beskyttelsesfeltet har det også lyktes Jungheinrich å redusere det virtuelle avtrykket. Dette gjør at det er enkelt å integrere trucken i eksisterende lagerlayout. Manuelle prosesser som i dag utføres hovedsakelig av motvekts- og skyvemasttrucker, kan automatiseres med nye EKS 215a. Et komplett nytt grensesnitt mellom menneske og maskin gjør trucken enkel å betjene.
Svar på kundeforespørsler
“Den nye EKS 215a er Jungheinrich sitt svar på mange kundeforespørsler med hensyn til plassbehov og mulig bruk. Trucken er mer kompakt, brukervennlig og kraftigere enn noen gang før", sier Manuela Schmidbauer, ansvarlig produktsjef for nye EKS 215a i Jungheinrich. "Med en gjenværende lastekapasitet som er 40 prosent høyere enn på forrige modell, er dette den ideelle AGV-en for automatisering av interne transportprosesser og lagring av paller i bredgangen."
Kompakt og fleksibel i bruk
Det kompakte designet utpeker seg i den nye EKS 215a. Skannere er plassert under selve trucken, både for å hindre at skader oppstår og for ikke å bruke av plassen på trucken. På EKS 215a har Jungheinrich redusert 131 millimeter i lengde og 85 millimeter i bredde i forhold til tidligere modell. Dette reduserer påkrevd plass og øker truckens evne til å integreres i eksisterende lagre. Ni ulike typer master gjør trucken egnet for ulike bruksområder.
Nytt grensesnitt
Den nye EKS 215a bruker 24-voltsteknologi i stedet for 48-voltsteknologi. Dette resulterer i en energibesparelse på inntil 30 prosent. Ladeprosesser er automatiserte. Et nytt grensesnitt med berøringsskjerm gir flere muligheter for samhandling mellom operatøren og AGV-en. Statusen til den nye EKS 215a kan ses umiddelbart og eventuelle feil vises i klartekst på skjermen. Forslag til hvordan feilen kan løses kommer også opp på skjermen, slik at operatøren selv kan gjøre det. Det siste inkluderer også feil som tidligere bare kunne løses av en servicetekniker. Det nye grensesnittet kan også brukes til å definere eller starte manuelle ordreprosesser.
Individuell løsning for automatisert internlogistikk
Den nye modellen sklir rett inn i Jungheinrich sin AGV-familie: Hver av modellene EREa, ERCa, EZSa og EKSa og alle automatiserte smalgangstrucker skiller seg ut med ulike fordeler og ulik nytteverdi. "Jungheinrich tilbyr sine kunder en omfattende og tilpasset løsning med sin mangeårige ekspertise innen automatisert internlogistikk," forklarer Schmidbauer. Til tross for alle de nye funksjonene, og selv om AGV-en spesielt ble utviklet på grunnlag av kundens krav og behov, består den nye EKS 215a av over 90 prosent standardkomponenter.
116 millioner til innovasjonsprosjekter i industri- og tjenestenæringer
10 prosjekter i ulike bedrifter fikk midler fra Forskningsrådet i november og desember og nå settes det i gang innovasjonsprosjekter som blant annet skal optimalisere prosesser for bærekraft og mindre utslipp innenfor alt fra offshoreindustrien til metallurgi og helse.
FANUC NORDIC inngår partnerskap med Johan Nordström Verktøysmaskiner AB / AS
FANUC Nordic har gleden av å kunngjøre samarbeidet med Johan Nordstrøm Verktøymaskiner AB/AS (JN Maskiner) når de overtar som forhandler av ROBOCUT- og ROBODRILL- i Sverige og Norge, med start 1. januar 2025. Denne nye alliansen kommer ettersom Star Servus trekker seg etter år med vellykkede bidrag til FANUC`s EDM-virksomhet i Sverige og legger også til FANUC ROBODRILL porteføljen.
90 millioner til norsk satsing på mikrobrikker
Et nytt kompetansesenter vil gjøre det enklere for bedrifter og forskningsorganisasjoner å få tilgang til teknologi og infrastruktur i Norge og Europa. SINTEF, fire norske universiteter og Electronics Coast er utpekt som ett av 27 europeiske kompetansesentra for mikrobrikker, med støtte fra EU og Forskningsrådet. USA, Kina og EU investerer tungt i design, utvikling og produksjon av mikrobrikker, som er strategisk viktige i nesten alle næringer fra helse til energi, industri, havbruk, transport og forsvar.
SSG ekspanderer til Norge – fortsetter å styrke sikkerheten i industrien
SSG Standard Solutions Group, Nordens ledende leverandør av digitale tjenester for sikrere industrier, tar nå et nytt skritt i sin internasjonale vekst ved å etablere seg i Norge. "Vi har allerede flere kunder i Norge og ser store muligheter for å bidra enda mer til å forbedre arbeidsmiljøet i norsk industri," sier SSGs CEO, Pål Bakken.