Rolls_Awilco (1) crop

Verdens mest miljøvennlige borerigg tilgjengelig for tøffe værforhold

Ny offshorerigg får utstyr fra Rolls-Royce Marine

Rolls-Royce har signert en kontrakt om levering av fem motorer og fire store UUC thrustere som skal monteres en ny offshorerigg som skal bygges ved verftet Keppels Fels i Singapore for Awilco Drilling plc.

Den nye halvt nedsenkbare boreriggen får MOSS CS60 MW design. Riggen er utviklet med tanke på drift i tøffe værforhold, og vil bli utstyrt og sertifisert for boreoppdrag på norsk sokkel, inkludert Barentshavet, i vanndybder på inntil 1500 meter. Riggen er planlagt levert fra verftet i 2021.

– Dette blir verdens mest miljøvennlige borerigg tilgjengelig for tøffe værforhold, og den første riggen på norsk sokkel som svare til de internasjonale Tier 3-kravene. Det energieffektive utstyret fra Rolls-Royce spiller en viktig rolle for at vi skal nå dette målet, sier prosjektdirektør Claus Mørch i Awilco Drilling plc.

Leveringene fra Rolls-Royce består av fem B33:45L8A dieselmotorer og fire UUC thrustere (high torque, 3800 kW). Motorordren innebærer fem hovedgeneratorer som er klassifisert som nødgeneratorer, og også fem frekvensomformere skal leveres fra Rolls-Royce. I tillegg er det spesifisert SCR system inkludert varmegjenvinning, samt lyddemping for luftinntak og filtersystem.

Den nyutviklede thrusteren UUC 355 HT gir høy thrust ved lav energitilførsel. Til sammen bidrar thrusterne og de effektive Bergen-motorene til lavt drivstofforbruk, lave utslipp og en optimalisert elektrisk lastbalanse på riggen. Rolls-Royce’ sertifiserte overvåkingssystem (CMS) bidrar også til driftsbesparelser.

– Våre leveranser i dette prosjektet vitner om den sterke posisjonen Rolls-Royce har i riggmarkedet, og vi er glade for at Awilco Drilling og Keppel Fels har valgt oss som leverandør til dette nyskapende prosjektet. Etter flere år uten nybygging i riggmarkedet, så viser denne kontrakten at det igjen er optimisme å spore hos operatørene,» sier Ottar Ristesund fra Rolls-Royce.

 

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.