Sefagjoga

Patentert to-i-én-geometri som eliminerer problemer med delaminering

Nye JC898 og JC899 forhindrer delaminering ved bearbeiding av lagvise hybridmaterialer

For luftfartsverksteder som sliter med hullborings- og freseoppgaver i lagvise hybridmaterialer, er den nye JC899-finbearbeidings fresen for lagvise hybridmaterialer og JC898-grovbearbeidingsfresen fra Seco Tools den perfekte løsningen.

JC899-finbearbeidings fresen har en patentert to-i-én-geometri som eliminerer problemer med delaminering og fiberuttrekking ved bearbeiding av lagvise materialer, som karbonfiberforsterket polymer (CFRP) kombinert med titan/aluminium. Sammen med JC898-fresen gir JC899-finbearbeidings fresen tre til seks ganger lenger levetid for verktøyet sammenlignet med konvensjonelle bore/brotsje-kombinasjoner. Dette gir forurensningsfrie hull og vegger med perfekt overflate. I tillegg oppnår du opptil 300 prosent mer effektive prosesser.
 
JC898 har en avansert fronttanndesign som er ideell for helisk interpolasjon, noe som reduserer skjærestyrken og minimerer risikoen for delaminering når du arbeider med lagvise hybridmaterialer, som kan føre til høyt trykk ved Z-akse-boreoperasjoner og kan forårsake spon som ødelegger overflaten til det borede hullet. De nye verktøyene oppnår renere hull og sideveggoverflater raskere, uten det ekstra tidkrevende trinnet det er å fjerne spon som legger seg mellom materiallagene.

Det patenterte JC899-finbearbeidings fresen benytter en to-i-én-geometri for å eliminere sponforurensning, noe som eliminerer behovet for at produsenter må skille lagene for å rengjøre i lagvise hybridmaterialer etter bearbeidingen. Det diamantbaserte STAX-belegget sikrer pålitelige prosesser og produkter med høy kvalitet, mens den doble geometriens venstrespiral hindrer delaminering, fiberuttrekking og sponmerker som skader arbeidsstykkets overflate.

I motsetning til utboringsverktøy som innebærer tidkrevende benkarbeid og kompliserte målinger for å oppnå nøyaktig delplassering, så eliminerer JC898 og JC899 slikt etterarbeid, noe som betydelig forenkler hullboringsoppgaver i hybridmaterialer av CFRP-titan og -aluminium. Den resulterende prosesser er dobbelt så rask som de som utføres med alternative løsninger, og verktøylevetiden fordobles.

I tillegg gir JC898 og JC899 mange fordeler innen helisk interpolasjon og sidefresing, noe som gir økt prosesstabilitet og -hastighet, samtidig som de reduserer behovet for etterbearbeiding- og benkarbeid. Ved å redusere trykket materialene utsettes for under bearbeidingen forbedrer verktøyene arbeidsstykke kvaliteten, spesielt for CFRP-titanbearbeiding, der det ellers trolig ville oppstå grader.

JC898 og JC899 kan bearbeide lengder eller lagvise oppbygninger fra 15 til 60 mm. JC898 er tilgjengelig med diameter på 8 eller 15 mm, mens JC899 er tilgjengelig med 8,5 og 14,8 mm (etterbehandler) samt en 0.375" diameter.

 Seco Tools har hovedkontor i Fagersta i Sverige og tilstedeværelse i mer enn 75 land. Seco er en av verdens største leverandører av komplette metallbearbeidingsløsninger og verktøysystemer for fresing, dreiing og hullbearbeiding. I mer enn 80 år har bedriften levert teknologier og prosesser og den støtten som maskineringsbedrifter er avhengige av for å oppnå maksimal produktivitet og lønnsomhet. Du finner mer informasjon om hvordan Seco's innovative produkter, ekspertise og tjenester har bidratt til suksess for kunder innen alle industrisegme

Boomi IFS crop

Dataintegreringsplattformen til Boomi støtter kunder av IFS med neste generasjons konnektivitet

Betyr at IFS’ kunder nå kan få tilgang til det digitalt sentralbordet

Forretningssystemleverandøren IFS, kunngjør i dag sitt nye samarbeid med Boomi™, en Dell Technologies™ bedrift. Resultatet er en teknologi-stack som kombinerer klasseledende ERP-systemer, driftssystemer (EAM) og tjenesteleveransesystemer (FSM), med et digitalt sentralbord som forener industriell prosessekspertise, med smidighet i skyen.

Les mer
Øwre-johnsenkomplett_sjøvannstasjon crop2

Ny komplett pumperigg

Riggen leveres komplett sammenstilt med filter og ventiler

Øwre-Johnsene skal levere en komplett selvsugende pumperigg for sjøvann. Denne gangen med vesentlig større kapasitet enn tidligere leveranse Denne leveransen er uten UV-filter, men med 2 pumper og med en total kapasitet på 420 m3/h.

Les mer
ABAX crop

ABAX blir CO2-nøytral innen 2022

Vil sikre at hele bedriften benytter beste praksis

ABAX Group hat annonserte at de har som mål om å bli karbonnøytrale innen 2022. For å nå dette målet, vil ABAX fokusere på følgende områder: Effektiv bruk av energi, kjøp av CO2-kvoter, utvikling av nye løsninger og innkjøp av ren energi.

Les mer
VEGAMET-VEGAPULS-crop

Radar, en bedre ultralyd

Spesielt utviklet for måletekniske enkle applikasjoner

VEGA utvider leveringsprogrammet av radarbaserte nivåmålere med prisgunstige enheter for enkle applikasjoner. For noen få år siden startet en ny tidsalder for radarbaserte nivåmålere når VEGAPULS- instrumenter basert på 80GHz måleteknologi ble introdusert.

Les mer