NORD_nsd tupH

En spesiell metode gjør overflaten korrosjonsbestandig og hardere

Overflatebehandlingen nsd tupH – et alternativ til rustfritt stål

For å takle utfordringene i spesielle miljøer og ved høye hygienekrav har NORD DRIVESYSTEMS utviklet den korrosjonsbeskyttende overflatekonverteringen nsd tupH – en innovativ overflatebehandling som gjør aluminiumsdrev ekstremt robuste og holdbare.

Overflatebehandlingen nsd tupH fra NORD DRIVESYSTEMS er en overlegen korrosjonsbeskyttelse for girenheter, glatte motorer, frekvensomformere og startmotorer i rengjøringsvennlige, formstøpte aluminiumshus. Ved hjelp av en spesiell metode gjøres overflaten korrosjonsbestandig og hardere, slik at aluminiumet oppfører seg som rustfritt stål med tanke på korrosjonsbeskyttelse. Det påføres ikke noe belegg, men overflatebehandlingen skaper et beskyttende lag som er permanent bundet til underlagsmaterialet. I motsetning til med lakk eller belegg, er det ingenting som kan flakne av eller løsne. Eventuelle skader vil ikke spre seg. Overflaten rengjøres enkelt og er i stor grad bestandig mot syrer og alkalier. Det er til og med mulig å bruke høytrykksspyler og et stort utvalg aggressive rengjøringsmidler.

Drivenhetene med nsd tupH er et robust og holdbart alternativ til lakkerte girmotorer eller versjoner i rustfritt stål. I motsetning til drev i rustfritt stål, som tilbys av et fåtall produsenter og kun i noen få varianter, er overflatebehandlingen nsd tupH tilgjengelig for nesten alle NORDs produkter i aluminium. Alle DIN- og standardkomponenter til aluminiumsdrivenheter med nsd tupH, inkludert drivakslene, er laget i rustfritt stål. De vifteløse, glatte motorene forhindrer spredning av bakterier og er svært stillegående. De er tilgjengelige som synkron- og asynkronmotorer og overholder ytelsesklassene IE2, IE3 (asynkronmotorer) og IE4 (synkronmotorer).

NORD-drev med nsd tupH overholder FDA Title 21 CFR 175.300, og er derfor godt egnet til næringsmiddelproduksjon. De er testet og godkjent i henhold til ASTM D714 (blemmedannelse), ASTM D610-08 (korrosjon), ASTM D1654-08 i samsvar med DIN EN ISO 2409 (ripedannelse), ASTM B117-09 i samsvar med DIN EN ISO 9227 (saltspruttest) og ASTM D3170 (gravelometer). I tillegg er bestandigheten mot vanlige rengjøringsmidler som brukes i næringsmiddelindustrien testet og godkjent.

Overflatebehandlingen nsd tupH er fordelaktig for alle drev som brukes i ekstreme miljøer og til hygienekritiske applikasjoner. Dette inkluderer næringsmiddelindustrien, vannrense- og kloakkanlegg samt offshore- og onshore-applikasjoner.
 
Selskapets bakgrunn
NORD DRIVESYSTEMS har utviklet og produsert drivteknologi i over 50 år. I dag har de cirka 3600 ansatte og er en av verdens ledende leverandører av fullskala og altomfattende løsninger. NORDs produktportefølje strekker seg fra standard drev til skreddersydde løsninger for krevende bruksområder, f.eks. basert på energieffektive eller eksplosjonsbeskyttede drev. Bruttoomsetningen i forretningsåret 2017 var på 630 millioner euro. NORD har datterselskaper og distributører i 89 land og et omfattende servicenettverk, noe som gir korte leveringstider og kundefokuserte tjenester på kort varsel over hele verden. NORDs brede utvalg av girtyper dekker momenter fra 10 Nm til over 250 kNm. Selskapet produserer også motorer i størrelser fra 0,12 kW til 1000 kW og frekvensomformere på opptil 160 kW. NORDs utvalg av omformere består av konvensjonelle modeller for installasjon i kontrollkabinetter i tillegg til fullintegrerte enheter i desentraliserte utgaver.
www.nord.com

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

GH_mvest crop

Havlandet Havbruk AS signerer avtale med EG Maintenance for effektiv administrasjon av vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance. Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter. Derfor har Havlandet Havbruk og EG Maintenance nå signert en avtale for implementering av EG Maintenance-systemet. 

elkem-thamshavn-plant crop

Vi skal bli bedre enn World Class

Elkem er på World Class nivå i det meste de gjør. Divisjonen Silicon Products, hvor Fahad Rehman er vedlikeholdsdirektør, har mange kompetente og lojale medarbeidere. – Vi tok et meget kritisk blikk på oss selv, sa Rehman til Min Drift & Vedlikehold. Konklusjonen var at vi kunne bli bedre innen vedlikehold. Blant annet ved å ta godt vare på de ansatte og å sette klare mål. 

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.