NIVA Pål Molander crop

Kunnskapen i NIVA er av stor betydning for å lykkes med den grønne skiftet

Pål Molander er ny administrerende direktør i NIVA

Pål Molander (52) er ansatt som ny administrerende direktør ved Norsk institutt for vannforskning (NIVA). Han kommer fra tilsvarende stilling i Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI). NIVAs styre hadde mange gode kandidater å velge mellom, men det var flere forhold som bidro til at Pål Molander pekte seg ut.

Vi føler oss trygge på at Pål vil ivareta NIVAs kjerneverdi som et faglig sterkt forskningsinstitutt, samtidig som han har det som skal til for å videreutvikle instituttets markedsposisjon. "Hans evne til å engasjere og hans sterke motivasjon for NIVAs samfunnsoppdrag var også med på å gjøre ham til et klart førstevalg," sier NIVAs styreleder Linda Aaram.

Molander uttaler følgende om hvorfor denne stillingen er interessant: "NIVA er et velrennomert og godt posisjonert forskningsinstitutt spekket med internasjonalt ledende kompetanse på viktige og spennende fagfelt. Kunnskapen NIVA forvalter og vil skape fremover vil være av stor betydning for å lykkes med den grønne omstillingen. NIVA er i god utvikling, og jeg ser veldig frem til å bidra i dette arbeidet fremover sammen med alle de dyktige ansatte i NIVA"

Motivert av NIVAs samfunnsoppdrag

NIVAs sentrale rolle i det grønne skiftet var en av grunnene til at Molander valgte vannforskninginstituttet som sin nye arbeidsplass. En viktig oppgave for den nye instituttlederen blir å lede implementeringen av NIVAs strategi mot 2030 – forskning for en bærekraftig fremtid.

Pål Molander tiltrer stillingen som adm. dir. den 1. oktober.

Litt mer om Pål Molander

Molander har vært direktør ved Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) siden 2011. Han er utdannet cand.scient. og dr.scient. i analytisk kjemi ved Universitetet i Oslo.

Molander har tidligere vært forsker, gruppeleder og forskningsdirektør ved STAMI. Han er en populær foredragsholder på arbeidslivsfeltet i Norge og er oppnevnt i en mengde råd, utvalg og komitéer på arbeidsmiljøområdet nasjonalt og internasjonalt.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

Prevas Ingar Evjen crop

Ny salgsleder i Prevas Norge

Ingar Evjen

Prevas AS har fra 1.november 2023 ansatt Ingar Evjen (58), som salgsleder. Ingar begynte sin yrkesaktive karriere som pc-teknikker i Norsk Data, og har lang erfaring fra it-bransjen. Han har dessuten mer enn 25 års erfaring fra Norge og Nederland med salg av software-løsninger mot en rekke bransjer.

Nesscco Marius (002) crop

Nessco ønsker velkommen en ny produktsjef

Nessco, en ledende leverandør av trykkluftløsninger i Norge, har ansatt ny produktsjef for kompressor og etterbehandling. Marius E. Aasheim har en mastergrad i ingeniørvitenskap fra NTNU

Servi Bendek crop

Styrker ledergruppen i Servi Group med ny operativ rolle

Tidlig i mai tiltrådte Bendek Maartmann-Moe som Servi Groups COO (Chief Operating Officer). Den nyopprettede rollen øker kapasiteten i ledelgruppen og vil skape mer plass til daglig drift og fremtidsplanlegging. Maartmann-Moe vil jobbe tett med CEO, Tom-Arne Solhaug og ledergruppen for å sørge for at alt går knirkefritt i det daglige, samtidig som han vil bidra med å utvikle organisasjonen på lang sikt.

Les mer